Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Samsung Akıllı TV’lerinde artık NFT’ler yer alacak!

Samsung'un MicroLed, Neo QLED ve The Frame modellerinde yer alacak platform, kullanıcıların NFT'lere doğrudan setlerinden göz atmalarına ve satın almalarına olanak tanıyacak...

Samsung Akıllı TV’lerinde artık NFT’ler olacak!

2021’in NFT’ler için gişe rekorları kıran bir yıl olduğu göz önüne alındığında, büyük teknoloji şirketlerinin Non-Fungible Tokens  – NFT’leri CES programlarına dahil etmesi hiçte şaşırtıcı değil. Peki sürpriz ney? Samsung en son en yeni, akıllı TV’leri için tasarlanmış yeni bir “NFT Toplama Platformu” sunmaya hazırlanıyor…

Samsung’un MicroLed, Neo QLED ve The Frame modellerinde yer alacak platform, kullanıcıların NFT’lere doğrudan setlerinden göz atmalarına ve satın almalarına olanak tanıyor olacak. Platform, çeşitli pazar yerlerinden NFT’leri önizleme için kullanıcıların ekranlarına çekecek. Böylece kullanıcılar ilgili sanatı ön izleyebilir ve işi kimin oluşturduğu gibi diğer ilgili ayrıntıları ve ilgili blok zinciri meta verilerini görebilir olacak.

Halihazırda çeşitli NFT’lere sahip olanlar ise Samsung ekranlarını bu anlamda koleksiyonlarını sergilemek için de kullanabilecekler.

İşin bir başka güzel tarafı ise Samsung, “Akıllı Kalibrasyon” teknolojisiyle, NFT görüntüsünün TV’de mümkün olduğunca aslına sadık bir şekilde oluşturulmasını sağlamak için TV’nin ayarlarını orijinal yaratıcının özelliklerine uyacak şekilde otomatik olarak ayarlayabildiğini belirtiyor.