Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Samsung Bio-İşlemci : Herşey Bir Arada!

Samsung tüm takılabilir aksesuarlar için on-board izleme ve denetleme işlemcisini duyurdu.

Samsung zaten geniş işlemci ailesine yeni bir işlemci daha ekledi. Samsung Bio-Processor.

Samsung yeni çip’i giderek artan günlük bazda sağlık ve fitness aktivitelerini takip eden yenilikçi giyilebilir ürünlerin gelişimini sağlamak amacıyla tasarladıklarını ifade ediyor.

Samsung ayrıca tüm sağlık takip çözümlerinin bir arada olduğu ilk işlemci olma özelliğini açıkladığı bu işlemcide kontrol ve sensör birimleri yer alıyor. (mikroişlemci birimi , dijital sinyal üreticisi ve eFlash Bellek gibi). Dış etkenlere gerek kalmadan tek bir yerden herşey takip edilebilecek.

Fikrin arkasında giyilebilir aksesuarlarda tek adres olmak isteniyor.  Aslında giyilebilir ürünlerde her ürün genelde bir yada iki aktiviteye uygulanıyor. Biyoelektrik empedans analizi, organların hacim ölçümleri, elektrokardiyogram ve cilt sıcaklığı gibi.

Samsung’un Gear S2’sinin mesela sadece kalp atışına odaklandığını biliyoruz.

Peki neden Samsung hepsini bir araya topladı?

Aslında paranın büyüğü bio-işlemcinin lisanslamasında yatıyor. Samsung kendisi parçalara bölüp yeni ürünler yapmaktansa kendisi içim diğer üreticilere için vazgeçilmez bir durak yapmak istiyor. Bu açıdan bakıldığında Samsung’un yeni bio-işlemcisi ona düşündüğünden de fazla kazandırabilir.

Neyse ki bio-işlemci kullanan yeni giyilebilir akıllı cihazlar için fazla bekelemek zorunda kalmayacağız. Samsung mevcut cihazlarında gelecek yıldan itibaren bu işlemciyi kullanmaya başlayacağını vaat ediyor.

Yeni ürünler CES 2016’da yada Dünya Mobil Kongresinde yüzünü gösterecektir.

Samsung