Sosyal Medya

Genel

Samsung ‘da İşler İyi Gitmiyor!

Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge’'nin satışlarının beklentilerin altında kalmasına ek olarak Galaxy Note 5'’in Avrupa’da satışa sunulmaması, Samsung bünyesinde bulunan bazı birimlede işten çıkartmalara sebep olacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge’’nin satışlarının beklentilerin altında kalmasına ek olarak Galaxy Note 5’’in Avrupa’da satışa sunulmaması, Samsung bünyesinde bulunan bazı birimlerde işten çıkartmalara sebep olacağı söyleniyor.

Dünyanın en büyük telefon üreticilerinden bir tanesi olan ve birden fazla segment üzerinde cihaz piyasaya çıkartan Samsung, Son zamanlarında oldukça zorlu bir dönem geçiriyor.

Alınan bilgilere göre Samsung, yüksek harcamalarını kısmak adına işten çıkartmalara başlamış durumda. Kar seviyesinin azalması sonucu harakete geçen Samsung, Bloomberg’in yapmış olduğu haberde, genel merkez üzerinde çalışanların yüzde 10’unun işine son vermeye hazırlanıyor.

Yaklaşık 99 bin çalışanın yer almış olduğu genel merkezde, 10 bine yakın kişinin işten çıkarılacağı söyleniyor. Yakın bir zaman diliminde Gear S2’nin tanıtımını yapan ve Galaxy View adlı dev tabletinin de piyasaya çıkarma hazırlanan Güney Koreli teknoloji devi, tekrardan eski günlerine dönmeyi amaçlıyor.