Sosyal Medya

Android

Samsung Galaxy’ler Android 6.0 Marshmallow Güncellemesi Kasım Ayında

5 Ekim'de Nexus'lara, Kasım'da ise Samsung Galaxy'ler Android 6.0 Marshmallow sürümünü yükleyebilir.

5 Ekim’de Nexus’lara, Kasım’da ise Samsung Galaxy’ler Android 6.0 Marshmallow sürümünü yükleyebilir.

Google, dünki programında iki farklı Nexus modelini, Pixel C modelini tanıttı. Bu esnada Android Marshmallow’u da detaylıca gösterdiler, böylece Android 6 Marshmallow sürümünün çıkış tarihi de belli olmuş oldu. Google, bu Android sürümünü 5 Ekim tarihinde Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9 ve Nexus Player cihazlarına yayımlayacak. Bütün güncelleme tarihleri tek tek verilmedi ancak aşamalı olarak Android 6, bu cihazlarda güncelleniyor olacak.

Bu bilgilerin yanısıra Samsung Galaxy Note 4, Galaxy S5 ve Galaxy S6 modellerinden haberler var. Samsung, Android Marshmallow’un tanıtımından birkaç günün ardından resmi olarak Android Marshmallow’u bu cihazlar üzerinde test etmeye başladıklarını, Galaxy Note 4 ve Galaxy S6 modelinde aşamalar kaydettiklerini belirtiyorlardı. Süreç içerisinde Galaxy S5’ten fazla bilgi verilmedi ancak bu modelin de Android Marshmallow sürümüne güncelleneceği belirtiliyor. Tahminlere göre Galaxy modelleri kasım ayının son haftası itibariyle Güney Amerika’dan güncellemeler başlayacak, ardından Kuzey Amerika ve avrupa’ya doğru açılacak.

Android 6 Marshmallow güncellemesinin muhtemel tarihleri yaz dönemi içerisinde olacağı ön görülüyor. Samsung’un yanısıra Sony de Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact modelleri üzerinde hatırı sayılır bir şekilde Android Marshmallow’u test ediyor ve test aşaması neredeyse tamamlandı.