Sosyal Medya

Samsung

Samsung 200MP’lik yeni kamera sensörü duyurdu!

Samsung'un yeni kamera sensörü sayesinde 200MP telefonlara hazır olun. Samsung 200 MP'lik telefonları görmemizi sağlayacak yeni kamera sensörü ISOCELL HP'i duyurdu.

Samsung’un yeni kamera sensörü sayesinde 200MP telefonlara hazır olun

Samsung’un yeni kamera sensörü ISOCELL HP1 tam 200MP… Elbette muhtemelen bu çözünürlüğe günlük hayatta tam olarak ihtiyacınız yok yine de sonucun gerçekten mükemmel görüneceği belli.

Samsung tam da bu dönemlerde belki de gelecek yılın akıllı telefonlarında bizi ne gibi kamera özelliklerinin beklediğini işaret eden yeni kamera sensörlerini duyuruyor. Bir bakıma gelenekselleşti bu durum. Akıllı telefonlardaki özellikle amiral gemisi telefonlarda kamera sayıları ile başlayan rekabet giderek MP yarışına çoktan evrilmişti.

Aslına bakarsanız bir akıllı telefondaki 8MP kameranın ne kadar önemli olduğu günleri çok çabuk unuttuk. Önce 20 MP’mi? dediğimiz, sonra 50MP daha sonra 108MP… Bu çözünürlükleri duyduğumuz da harika demiştik.

Şimdi bu sınır 200MP’e çıktı… Buna da mükemmel diyelim hiç olmazsa…

Samsung bugün en yeni ve en iyi akıllı telefon kamera sensörü olan, en yüksek çözünürlüklü profesyonel kameraları bile gölgede bırakacak 200 megapiksellik bir canavar olan Isocell HP1‘i duyurdu.

Referans olarak, teoride 4K ekranda her pikseli 24 kez doldurmaya yetecek çözünürlükten bahsediyoruz. Etkili çözünürlük, lensin ve görüntü işleme kalitesi nedeniyle doğal olarak daha düşük olacak, ancak yine de — bu çok ama çok fazla piksel anlamına geliyor…

200MP nasıl elde ediliyor?

Gerçekte varsayılan olarak sensör’den tam olarak 200MP’lik bir dosya elde edilmediğini biliyoruz zira yüksek çözünürlüklü sensörler tipik olarak “Piksel Gruplama Teknolojisini” kullanıyor.

Bu ne demek? Yaptığı şey aslında birden çok pikselin ortalamasını tek bir “süper piksel”de toplamak.

Bu durumda Samsung, (teorik olarak) çok iyi bir 12.5MP görüntü sağlamak için 16 pikseli birleştiriyor. Alternatif olarak, sensör dört megapikseli 50MP görüntülere eşleyebilecek yetenekte. Bu sayede yaklaşık 33.2 megapiksel olan 8K video çekme imkanı sağlanmış oluyor.

Gelelim muhtemel sonuçlarına…

Bu yeni teknoloji muhtemelen daha düşük ışıklarda daha iyi sonuçlar ve uygun optiklerin olacağını farz ederek daha iyi dijital yakınlaştırmanın önünü açıyor.

Neredeyse hiç kimsenin bu kadar büyük çözünürlüğe ihtiyacı olmadığını biliyor ama bu yeni teknoloji ile bir Instagram karesinin şimdi çok daha net görülebileceğini tahmin etmek zor değil…

2022 Amiral Gemisi Samsung modellerinde görebiliriz!

Hangi yeni Samsung modellerinde bu yeni kamera sensörlerinin kullanılacağı henüz net değil. Ancak geleneksel olarak yeni kamera sensörü duyurusundan bir kaç ay sonra yeni modellerde kullanılmaya başlanıyor. Bir anlamda 2022 model amiral gemisi Samsung cihazlarda bu yeni kamera sensörü ISOCELL HP1’i görebiliriz.

,