Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Samsung, laptop’ların geleceğini değiştiriyor

Samsung, yeni aldığı patentle dizüstü bilgisayarların geleceğini değiştirmek istiyor!

Samsung, yeni aldığı patentle dizüstü bilgisayarların geleceğini değiştirmek istiyor!

Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi’nin yayınladığı bildiriye göre, Samsung geleceğin dizüstü bilgisayarlarının patentini almış bulunuyor. İnovasyon atılımlarıyla tanınan Güney Koreli şirket, önümüzdeki dönemde çift işletim sistemli dizüstü bilgisayarlara geçmek isteği olduğunu böylece gösteriyor. Peki, ama sistem nasıl işleyecek?

samsung mobile

Teorik olarak çift işletim sistemli dizüstü bilgisayarı, içeriğinde çift işletim sistemi taşımayacak. Bunun yerine dizüstü bilgisayarın ortasında phablet için açılmış bir dock standı olacak. Kullanıcı böylece buraya Galaxy Note veya farklı bir Android işletim sistemli cihazını yerleştirdiğinde, böylece halihazırda Windows 10’la çalışan laptop, Android ekranı üzerinde çalışma imkanı da sağlayacak. Elbette burada odak noktası yalnızca Android olmayacak, desteklenen platformlar arasında Samsung’un Tizen işletim sistemi de olabilir.

Konuyla ilgili şu an alınan patent dışında başka bir bilgi bulunmuyor, ancak Samsung’un bu konuda küçük de olsa çalışmalara başlamasıyla sızıntılar gelmeye başlayacaktır.