Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Samsung’tan Küçük Şeyler için Büyük Para, 116 Milyar Dolar!

Samsung'un çip savaşları için ayırdığı bütçe dudak uçuklatacak cinsten. Samsung'tan Küçük Şeyler için Büyük Para, tam 116 milyar dolar!

Samsung Çip Savaşları için 116 Milyar Dolarlık Bütçe!

Samsung’tan Küçük Şeyler için Büyük Para, 116 Milyar Dolar!

Samsung, Bloomberg tarafından bugün bildirildiği üzere, 2030 yılına kadar dünyanın en önde gelen işlemci üreticisi liderliği devralmayı planlıyor ve bu 10 yıllık pla için tam 116 milyar dolarlık bir bütçe ayırmış durumda. Samsung ahli hazırda mobil bellek üretimleri konusunda önemli bir konuma sahip ve yarı iletken bölümünü 2018 faliyetlerinin dörtte üçünü bu ürünler oluşturuyor.

Yani Samsung’un Galaxy S10 ve bu yılki katlanabilir akıllı telefon modeli Galaxy Fold gibi tüketici elektroniği ürünlerine odaklandığımızda şirketin parası elektronik ürünlerini besleyen ve güç veren iç yongalar üreterek elde ediyor.

Apple gibi bir teknoloji devinin bile Samsung ekranlarını ve hafızalarını kullanmaktan başka bir çaresi yok.

Samsung'tan Küçük Şeyler için Büyük Para

Samsung’un şu an yapmak istediği şey,

Apple gibi kendi çiplerini tasarlayan şirketler için üretim görevlerini yerine getiren TSMC’nin (Tayvan Yarı İletkenler İmalat Şirketi) benzerleriyle rekabet etmek. Samsung, aynı zamanda çipleri tasarlamaya devam edecek olmasına rağmen; bu işin bir dilimine hevesli olmaya devam ediyor. Bu nedenle Snapdragon işlemcileri Samsung’un ABD’deki kendileri de dahil olmak üzere, Android amiral gemisi cihazlar arasında bol miktarda bulunan Qualcomm’a benziyor.

Huawei ve Apple , P30 Pro ve iPhone XS gibi Kirin 980 ve A12 Bionic yonga başlıkları cihazlarıyla başarılı şirket içi işlemci tasarımları geliştirdiler . Samsung’un Exynos mobil işlemcileri de yıllardan beri sürüyor, ancak Huawei ve Apple’ın daha agresif iyileştirme oranlarına ayak uydurmak için çok mücadele ediyor.

Mobil işlemci bölümünü güçlendirmek için büyük harcama planlarıyla Samsung 15.000 yeni araştırma ve üretim işi yaratmayı bekliyor. Bloomberg tarafından belirtildiği gibi TSMC, 2019 bütçesinin 10 milyar doların üzerinde olduğu yıllık bazda kabaca büyük para harcıyor. Yani bu gerçekten çok küçük çiplerin etrafına kurulmuş çok büyük bir iş. Samsung’un yatırımının mutlaka karşılığını alacağının garantisi kesinlikle yok.

Uzun vadede Samsung, yarı iletken üretiminden hem bellek hem de işlemci olmak üzere Galaxy telefonları; tabletleri ve saatleri içeren tüketici ürünleri tarafında daha fazla istikrar bekleyebilir. İkincisi, popüler pazarın kararsız zevklerine tabi. Kısaca Samsung’tan Küçük Şeyler için Büyük Para Harcıyor.

TheVerge