Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

SEO ile Web Sitemizin Trafiğimizi Nasıl Yükseltebiliriz?

SEO ile web sitenizin trafiğinizi artırmanız mümkündür. Çünkü sonuç itibariyle arama motoru optimizasyonu yapıyor veya yaptırıyorsunuz ve hedeflediğiniz anahtar kelimelerde üst sıralarda yer almak istiyorsunuz.

SEO ile Web Sitemizin Trafiğimizi Nasıl Yükseltebiliriz?

SEO ile web sitenizin trafiğinizi artırmanız mümkündür. Çünkü sonuç itibariyle arama motoru optimizasyonu yapıyor veya yaptırıyorsunuz ve hedeflediğiniz anahtar kelimelerde üst sıralarda yer almak istiyorsunuz. Böylece başarılı bir SEO uzmanı ile çalışıyor iseniz ya da kendiniz, web sitenizi başarıya ulaştıracak yani üst sıralara taşıyacak stratejiler ile arama motoru optimizasyonunu gerçekleştirirseniz, Google’da yükselebilir ve organik trafiğinizi artırabilirsiniz. Böylece sitenize ziyaretçi ya da bir diğer adıyla potansiyel müşteri çekebilirsiniz.

Öncelikle böyle bir başlık altında yazı hazırladığımız için okuyucunun SEO hakkında bilgisi olduğunu varsayarak, SEO nedir konusunda çok fazla durmayacağım. SEO dediğimiz kavram Search Engine Optimization’un kısaltılmış halidir. Bu sözcükleri direkt olarak Türkçeye çevirdiğimiz zaman da “Arama Motoru Optimizasyonu” olarak karşımıza çıkmaktadır. 

SEO, arama motorlarında üst sıralarda yer almak için yapılan çalışmalara verilen genel bir addır. Bu çalışma şahıslar ya da ajanslar tarafından yapılabilmektedir. Bu çalışmaların sonucunda da arama motorunda(%99 oranında Google’da yükselmek için çalışma yapılmaktadır) web sitesinin üst sıralarda yer alması beklenmektedir. Çünkü kullanıcılar Google’da bir sonuç aradıklarında ilk sayfa hatta çoğunlukla ilk 3 sıradaki siteleri ziyaret etmektedirler.

Sonuç bu şekilde olunca SEO, web sitesine sahip ve internet üzerinden satış yapan şirketlerin en büyük ihtiyacı olan şeylerden birisidir. Eğer SEOPix gibi başarılı SEO uzmanlarına sahip bir ekibe sitenizi teslim ederseniz, Google’da yükselmeniz kaçınılmaz olacaktır ve böylece sitenize gelen organik trafiği artırabilir yani potansiyel müşteri sayısını artırabilirsiniz.

Kurumsal SEO Hizmeti Almak Mantıklı Mı?

Kurumsal SEO hizmeti almak, SEO ile hiçbir bağlantısı olmayan işletme sahiplerinin, Google’da yükselmek için yapması gereken tek seçenektir. Çünkü SEO hizmeti alacağınız ajanslar ya da şahıslar önceden belli tecrübeye sahip ve ne yapması gerektiğini bilen kişiler olduğu için sizi kısa süre içerisinde başarıya ulaştıracaklardır. Kendiniz SEO’yu sıfırdan öğrenmeye çalışmak isterseniz tabi ki öğrenebilirsiniz ancak bu sizler için zaman ve efor kaybı olacaktır. SEO hizmeti satın alarak, sadece işinize odaklanıp, SEO işini iyi bilen kişilere bırakmanız gerekmektedir. Bu sizi, hem zaman hem de gereksiz harcama yapmaktan kurtaracaktır.

Kısacası örnek vermek gerekirse, öncelikle firmanız Kocaeli’de ise en basit örneği ile Kocaeli SEO hizmeti veren dijital pazarlama ajansları ile görüşmenizi öneririz. Böylece yüz yüze görüşme sağlayabilir, isteklerinizi dile getirebilir ve Kocaeli SEO hizmeti veren bir ajansla kolayca anlaşabilirsiniz. Ardından sizlere sunulacak raporlar ile gelişmeleri takip edebilirsiniz.

SEO ile Web Sitem Ne Kadar Sürede Yükselir?

Öncelikle bir şeye açıklık getirmek istiyorum. Kimse bir siteyi şu kadar sürede %100 getiririm diye bir garanti sunamaz. Sunuyor ise size paranızı iade etme garantisi de sunması, sizin de bunu bilerek hizmeti almanız gerekmektedir. Genel olarak bakıldığında, arama motoru optimizasyonu çalışmaları başladıktan sonra 3-6 ay içerisinde web sitesinde olumlu gelişmelerin olacağı öngörülmektedir. SEO’da da olması gereken şey budur. Çünkü SEO çalışması yapan ajanslar ya da şahıslar Google’ın sahibi değildir. Bu vermiş olduğum süreçte SEO çalışması sürer, erken de tepki alınabilir, geç de alınabilir. Sitenin ne kadar sürede yükselip yükselmeyeceği tamamen sektörün rekabetine ve işleme alınan web sitesinin halihazırda nasıl bir SEO altyapısına sahip olduğu ile alakalıdır. Kısacası 3-6 ay içerisinde yükselişler görülmeye başlanır.