Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

SEO Nedir? Neden SEO Yaptırmalıyım?

Türkçe'ye "Arama Motoru Optimizasyonu" olarak çevirebileceğimiz SEO (Search Engine Optimization), en basit anlamda; sitenizdeki içerik, ürün veya hizmetleri popüler arama motorlarında üst sıralara çıkarmak için yapılan çalışmaların tamamıdır.

SEO Nedir?

Türkçe’ye “Arama Motoru Optimizasyonu” olarak çevirebileceğimiz SEO (Search Engine Optimization), en basit anlamda; sitenizdeki içerik, ürün veya hizmetleri popüler arama motorlarında üst sıralara çıkarmak için yapılan çalışmaların tamamıdır.

Özellikle 2000’lerin başından itibaren Google gibi arama motorlarının internet dünyasına hakim olması üzerine bu arama sonuçlarında üst sıralara çıkmak öncelikle potansiyel müşterilerine ulaşabilmek amacında olan şirketler için önemli birer hedef haline gelmiştir. Zamanla internetin daha da yaygınlaşması üzerine SEO, salt şirket hedeflerinden çıkarak arama motorları üzerinden sitelerine gelen ziyaretçi trafiğini artırmayı amaçlayan kişilerin de ilgilendiği önemli bir konu haline gelmiştir.

İnternet üzerinden bilgi ve ürün aramak için kullanılan arama motorları bu özellikleri ile web platformlarının en büyük ziyaretçi ve müşteri kaynaklarıdır. SEO, ilgili anahtar kelimelerle arama motorlarında daha üst sıralarda yer alarak bu kelimelere ait arama trafiğinde en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefler. SEO çalışmaları ise bu bağlamda web sitelerini tüm yönleriyle arama motorlarına uyumlu hale getirmeyi ve ziyaretçilerine daha kolay ve hızlı ulaşabilecekleri bir web platformu sunmayı amaçlar. Bu yönüyle SEO, web sitelerinin daha anlaşılır, kolay kullanıma sahip ve ziyaretçiye aradığı şeyi verebilecek seviyeye gelmesine de yardımcı olur.

Kurumsal SEO Danışmanlığı

İnternet üzerinden faaliyet gösterecek şirket, firma veya pazarlama unsurlarının bu konuda profesyonel yardım ve destek almaları çok önemlidir. Zira yapılacak çalışma, ilgili web sitesinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenir. SEO konusunda profesyonel tecrübe ve kurumsal kimliği bulunmayan platformlara yaptırılan çalışmalar hem firmaların kurumsal kimlikleri hem de marka itibarı açısından tehlikelidir. Bu bağlamda Kurumsal SEO Danışmanlığı Hizmeti alarak sitelerinizin neye ve nasıl bir optimizasyon çalışmasına ihtiyacı olduğunu detaylarıyla öğrenebilir, profesyonel hizmet veren ve çalışmalarında yetkin araçları kullanan tecrübeli Kurumsal SEO Firmalarından profesyonel SEO Hizmeti ve desteği talep edebilirsiniz.

Neden SEO Yaptırmalıyım?

Pek çok şirket, e-ticaret firması, fenomen, blog veya web site sahibi SEO çalışması yapmaya çalışmakta veya profesyonel olarak bu hizmeti almaktadır. Eğer bir ürün veya hizmeti pazarlıyorsanız SEO sizin için olmazsa olmaz bir araçtır. Zira doğru bir SEO çalışması ile pazarladığınız ürün veya hizmeti potansiyel müşterisine daha hızlı ve doğru bir şekilde ulaştırabilirsiniz. Ayrıca hizmet verdiğiniz alanda faaliyette bulunan başka şirketlerle de internet evreninde rekabet edebilmeniz için SEO çok güçlü bir silahtır. Bunun yanı sıra pazarlama faaliyeti gütmeyen bir web sitesine sahip olsanız bile şirketinizin tanınırlığını, marka değerini Profesyonel SEO Hizmeti ile artırabilir veya sitenizin ziyaret oranlarını yükseltebilirsiniz.

SEO’da Neler Yapıyoruz?

SEO çalışmaları genel olarak Site İçi SEO ve Site Dışı SEO olmak üzere ikiye ayrılır. Bunların yanında Domain Bazlı ve Sunucu Bazlı SEO çalışmaları da bulunmaktadır. Site İçi SEO, web sitenizin tasarımı ve yazılımı yanında özellikle içerdiği makaleler üzerinde yapılan kapsamlı çalışmaları nitelerken; Site Dışı SEO ise site dışından gelen linkler ve görsel materyaller, sosyal medya, forumlar ve bloglar gibi çeşitli kaynaklar üzerinden sitenize backlink sağlayarak kalitesini artırmaya yönelik bir çalışmadır.

Öncelikle SEO çalışması yapılmasını istediğiniz web sitesi çeşitli profesyonel araçlarla incelenir ve detaylı bir SEO raporu ortaya çıkartılır. Ardından pek çok kriter göz önünde bulundurularak bu rapor analiz edilir, siteniz üzerinde(site içi seo) ve sitenizin dışındaki kaynaklar kullanılarak(site dışı seo) ne gibi değişiklik, geliştirme ve düzenleme çalışmaları yapılacağı belirlenir. Sitenizde bulunan makale ve içerikler başlıklardan görsellere kadar arama motorlarına uyumlu hale getirilir, temanızda veri azaltımı sağlamak için hızlandırma ve sıkıştırma gibi işlemler yapılır, site içi link inşanız düzenlenir. Tüm bu işlemler arama sonuçlarında sıralamada gözükmek istediğiniz kelime ve/veya kelime grupları baz alınarak yapılır. Aynı şekilde kaliteli ve güvenilir dış kaynaklardan, belirlenen anahtar kelimeler özelinde sitenize linkler verilir ve böylece kaliteli sitelerden referans almış olursunuz. Sitenizin üzerinde de aynı işlemler yapıldığından arama motorlarının botları sitenizi daha sık taramaya, daha çok içeriğinizi arama sonuçlarında göstermeye ve zamanla sitenizi belirlenen kelime ve/veya kelime gruplarında üst sıralara taşımaya başlar.