Sosyal Medya

Android

Sirin Labs Solarin: Süper Güvenli Android Telefon 14.000$

Sirin Labs son teknoloji süper güvenli akıllı telefonunu duyurdu. Peki herkesin bu kadar güvenli telefona ihtiyacı var mı?

Gizliliğin değeri ne kadardır? Bu soru kesinlikle duruma ve kişiye göre değişebilir. Eğer aramalarınızın ve mesajlarınızın başkaları tarafından okunduklarından endişe ediyorsanız bu telefon tam size göre olabilir. Elbette bütçeniz dahilinde ise.

Sirin Labs’ın dünyanın en güvenli akıllı telefonu olarak lanse ettiği Solarin !

Galeri: Sirin Labs Solarin Basın  | 16 Foto

Peki onu diğerlerinden farklı kılan güvenlik sistemi nasıl çalışıyor?

Varsayılan olarak elinizde oldukça dikkat çekici, casus filmlerinde kullanılanlara benzer titanyum gövdeli bir telefon var. Cihazın arkasında yer alan düğme üzerinden yeşil ve beyaz “Secure Mode” güvenli moda geçiş yapacaksınız. Bu modda en temel sensörler devre dışı bırakılır ve arama ve mesajlarınız şifrelenir.Şifrelenen bu arama ve mesajlar telefonlarında Solarin Friend App yani Solarin’in arkadaş uygulaması yüklü güvenli cihazlar tarafından okunabilir. Tüm verileriniz 256-Bit AES Encryption kullanılarak şifreleniyor. Bu şifreleme alt yapısının arkasında ise Zimperium ve Koolspan gibi iki güvenlik firması var. Bu iki güvenlik firmasının dizayn ettiği telefonunuzun durumunu izleyen ve gelen saldırıları anında size bildiren bir kapıcı hizmeti bile var.

solarin-back-fire-black-carbon-titanium

Güvenli Mod dışında Nasıl?

Cihazın başlıca teknik özellikleri arasında 5.5 inç 2K çözünürlüklü ekran, Qualcomm Snapdragon 820 işlemci, 4 GB RAM, 128 GB genişletilemeyen hafıza, 23.8 megapiksel çözünürlüğünde lazer otofokuslu ana kamera, 4000 mAh batarya ve Android 6.0 Marshmallow gibi özellikler yer alıyor.

Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, 4GB RAM, 120GB internal depolama alanı, fakat memory card slotu yok. 23.8 megapiksellik bir Sony kamera ve Quad-LED Flaş. Elinizde 5.5 inçlik oldukça ağır bir cihaz hissedeceksiniz bunuda belirmekte fayda var.

“Technical Leather” adı verilen siyah karbon fiber kaplı havası veren bir deri kaplaması var.

5.5 inç QHD IPS LCD ekranın fantastik bir izleme açıları ve gerçek renklere sahip bir yapısı var. Ekranın 4K desteği yok. Ancak 4.040 mAh bir bataryaya sahip.wood-1

Görünüşte bu cihaz elit sosyeteye hitap ediyor. Şirket tüm dünya üzerindeki LTE taşıyıcılar ile uygun olduğunu söylüyor. Sonuçta hangi servis sağlayıcıyı seçerseniz seçin içine sadece bir SIM kart takabiliyorsunuz. Sağ üst tarafta bir MicroSIM yuvası var. Aynı anda birden fazla bağlantı yapabilmek için Gigabit WiFi ve MIMO paketleri mevcut.

Galeri: Sirin Labs’ Solarin | 10 Foto

 

Tüm bunlardan sonra bu cihazın hedef kitlesini tahmin etmek zor değildir.

solarin-side-fire-black-carbon-titanium

İş adamları genelde hacker’ların borsa verileri konusundaki konuşmalarının hack’lenmesinden korktukları açık. Ancak bu iş adamlarının Samsung Galaxy S7 veya iPhone 6S’in konforundan uzaklaştırmak için yeterli bir neden mi?  bilemiyoruz. Bunu söylemek gerçekten zor.

Yazımın başlarında dediğim gibi;

Gizliliğin değeri ne kadardır? Bu soru kesinlikle duruma ve kişiye göre değişebilir.