Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

SiriusXM, Conan O’Brien’ın podcast ve medya şirketini satın aldı

Team Coco için yapılan anlaşmanın 150 milyon dolar değerinde olduğu söyleniyor. Conan O'Brien'ın Bir Arkadaşa İhtiyacı Var ve Team Coco'nun diğer podcast'leri artık SiriusXM'e ait. O'Brien dijital medya şirketini ve podcast ağını uydu radyo devine sattı.

SiriusXM, Conan O’Brien’ın podcast ve medya şirketini satın aldı

Team Coco için yapılan anlaşmanın 150 milyon dolar değerinde olduğu söyleniyor. Conan O’Brien’ın Bir Arkadaşa İhtiyacı Var ve Team Coco’nun diğer podcast’leri artık SiriusXM’e ait. O’Brien dijital medya şirketini ve podcast ağını uydu radyo devine sattı.

The Wall Street Journal‘ın yaklaşık 150 milyon dolar değerinde olduğunu söylediği anlaşmanın bir parçası olarak O’Brien, podcast’ini barındırmaya devam etmek için beş yıllık bir yetenek anlaşması imzaladı. Buna ek olarak bir Team Coco komedi kanalı oluşturacak ve üretecek. Ayrıca SiriusXM, O’Brien’ın podcast’inden bazı videoları ve TBS’nin gece yarısı gösterisinden arşiv görüntüleri dağıtma hakkına da sahip olacak.

Peki 50 kişilik çalışanı ne olacak?

Team Coco’nun yaklaşık 50 kişilik personeli, mevcut şovları üretmeye ve diğer SiriusXM içerikleri üzerinde çalışmaya devam edecek. Ağın diğer podcast’leri arasında Conan O’Brien Needs a Fan (amiral gemisi şovunun bir yan ürünü) ve Parks and Recollection, yıldız Rob Lowe ve yazar Alan Yang’ın ev sahipliğinde bir Parks and Recreation sahne arkası gösterisi yer alıyor. Toplamda, 10 podcast 418 milyondan fazla kez indirildiğini de hatırlatmak gerekiyor.

SiriusXM ile yapılan bu yeni anlaşma, birkaç yıl önce kendi alanlarında öne çıkan bir ekiple başlayan harika ilişkiyi temel alıyor.

SiriusXM ise, Spotify’ın sert rekabeti arasında podcasting tarafında daha büyük bir oyuncu olmaya çalışıyor. Bu nedenle son bir kaç yıldır benzer hareketler yapıyor ve Marvel gibi seçkin şovları da bünyesinde barındırıyor. Bu arada Podcast barındırma ve analitik platformu Simplecast’i de satın aldı…

SiriusXM, Spotify rekabetini sağlamlaştırmak için gerekenleri yapıyor…