Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Spotify ‘da Video Klip Dönemi !

Spotify New York 'ta düzenlediği etkinlikle ürünün yeni sürümünü tanıttı.

Spotify Video Klip , Podcast ve Aktive Tabanlı Yeni Sürümünü Tanıttı.

Spotify New York ‘ta düzenlediği etkinlikle ürünün yeni sürümünü tanıttı.

Yeni sürüm yeni medya türleri yani podcast ve video ‘lardan oluşan ve daha çok kişiselleştirmeye imkan verecek.

Tanıtımda “müzik aramaları türlerden uzaklaşıyor” diyen Daniel Ek “İnsanlar Hip Hop yada Country artık aramıyor onun yerine daha çok aktivite tabanlı veya deneyim özellikli  aramalar yapıyor” dedi.

Odaklanma

Görünen o ki Spotify bundan sonra belli müzik türlerine odaklanmanın aksine Songza gibi kişinin dinleme geçmişine odaklanacak. Lokasyon ve yaşı gibi  yada dinleme saati gibi kişisel bilgilere göre size dinleme listeleri sunacak. Örneğin sabah kalktığınızda “Wake Up Happy” or “Sunrise Run” gibi günün o saatine uygun listeleri görmeniz artık mümkün.

Screen Shot 2015-05-20 at 20.40.44

Tabi çıktığı günden beri 25 Milyar saatlik bir dinlemeye sahip bir kullanıcı listesinde bu kişiselleştirme nasıl yapılacak o merak konusu olacak gibi.

İçerik

Spotify ‘a yeni türler ve medya içerikleri , Video Haber ve Podcast’lar gibi ekleniyor. Son dönemde yeni video içerikleri eklenecek dedikoduları da bu anlamda gerçeğe dönüşmüş oldu.

Screen Shot 2015-05-20 at 20.42.17

İçerik ortakları arasında NBC, Slate ,Vice NEWS,BBC,NBC,ABC,Conde Nast Brands(GQ,Vogue,Wired),Comedy Central MTV,E!,TeamCoco,Swim,Elite Daily,TED, CBS Radio, PRX gibi daha birçok önemli şirketler var.

Running

Bu yeni özellikle telefonunuzda yer alan bir çok sensör ile  (accelerometer, gyroscope gibi) haberleşip sizin temponuza en uygun müzik listeleri sunacak.

spotify-nyc-running-tempo-detection

Yeni Spotify bugün ABD,İngiltere ve İsveç’te satışa çıkıyor.
https://www.teknotalk.com/spotify-da-video-klip-donemi-36091/