Sosyal Medya

Otomobil

Stellantis ve Samsung SDI, 2,5 milyar dolarlık EV pil tesisi inşa edecek

CNBC'nin bildirdiğine göre, otomobil üreticisi Stellantis ve Samsung SDI, Indiana'da 2,5 milyar dolarlık bir EV pil tesisi kurmak için bir araya geliyor.

Stellantis ve Samsung SDI, Indiana’da 2,5 milyar dolarlık EV pil tesisi inşa edecek

CNBC’nin bildirdiğine göre, otomobil üreticisi Stellantis ve Samsung SDI, Indiana’da 2,5 milyar dolarlık bir EV pil tesisi kurmak için bir araya geliyor.

Jeep, Maserati, Dodge, Fiat ve Chrysler gibi 16 markayı bünyesinde barındıran Stellantis için ABD merkezli ilk akü tesisi bu olacak. Ayrıca şirket, 2030 yılına kadar 5 milyon elektrikli araç satışı elde etmek istiyor.

Indiana’daki bu Lityum iyon pil üretim tesisinin inşaatı, 2025’in ilk çeyreği için öngörülen lansman tarihi ile bu yıl içinde başlaması planlanıyor. Bu zamanlama, Stellantis’in 2030 yılına kadar küresel olarak 5 milyon EV satma hedefine çok uygun. Tesis, Chrysler ana şirketinin halihazırda bir tedarikçi tabanına sahip olduğu Kokomo’da kurulacak.

Stellantis, Kokomo tesisinin plug-in hibrit ve tam akülü elektrikli araçlar da dahil olmak üzere çok çeşitli araçlar için lityum iyon pil modülleri sağlayacağını söyledi. Otomobil üreticisinin hem Avrupa hem de Kuzey Amerika’daki iddialı elektrifikasyon planları göz önüne alındığında, zamanlama oldukça mantıklı.

TechCrunch’ın belirttiği gibi, Stellantis elektrik geleceğine oldukça geç adım attı. Şu anda şirket ABD’de yalnızca üç adet plug-in hibrit satıyor – Chrysler Pacifica Hybrid Minivan, Jeep Wrangler 4xe ve Jeep Grand Cherokee 4xe. Stellantis, 2030 yılına kadar 75’ten fazla akülü araç modeli sunmayı planlayarak bunu durumu değiştirmek için çok zaman ve para harcıyor.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde Stellantis’ten elektrikli bir Dodge, tamamen elektrikli bir Ram kamyonet, her Jeep SUV kategorisinde tamamen elektrikli bir 4xe modeli ve Chrysler’in 400- mil aralığı elektrikli SUV görme ihtimalimiz var.  Zira Stellantis 2025 yılına kadar elektrikli otomobil geleceğine daha 35,5 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor. Ayrıca otomobil üreticisinin yakın zamanda, 2024’te piyasaya sürülmesi öngörülen Windsor, Ontario’da 4.1 milyar dolarlık bir EV tesisi inşa etmek için de LG ile birlikte çalıştığını hatırlatmak ta fayda var…

Elektrikli otomobiller tam hız geliyor.