Sosyal Medya

Otomobil

Tata Avinya konsept EV, şimdiye kadar ki en minimalist iç mekana sahip

Jaguar Land Rover'ın ana şirketi Tata Motors, otomobil üreticisinin yeni nesil elektrikli otomobilleriyle ilgili vizyonunu bir göz atmamızı sağlayan Avinya konsept EV'sini ortaya çıkardı.

Tata Avinya konsept EV, şimdiye kadar gördüğümüz en minimalist iç mekana sahip

Jaguar Land Rover‘ın ana şirketi Tata Motors, otomobil üreticisinin yeni nesil elektrikli otomobilleriyle ilgili vizyonunu bir göz atmamızı sağlayan Avinya konsept EV’sini ortaya çıkardı.

Dışarıdan, Avinya biraz ilginç ve dikkat çekici, zira Tata’nın benzersiz bir siluet yaratma girişiminde bilinçli bir tercihi olan hatchback, SUV ve çok amaçlı bir aracın (MPV) unsurlarını birleştiriyor.

Kendine özgü görünümü, birbirlerine dönük olacak şekilde dışa açılan kapıları, neredeyse düz bir tavan çizgisi ve yan aynaların kameralarla değiştirilmesiyle vurgulanıyor. Ortada bir direkte yok…

Tata Avinya konsepti EV

Ancak Avinya’yı diğer yeni konsept EV’lerden gerçekten ayıran şey, son derece minimalist iç tasarımıdır.

Aşağıdaki videoda gördüğünüz gibi, Avinya kabarık süslemeleri ve birinci sınıf araç içi ekipmanları ortadan kaldırdığını görüyoruz.

Bunun yerine şirket, malzemelerin size vereceği hissine, alan duygusuna ve doğal ışığın akışına odaklanmış.

Daha da şaşırtıcı olan, Avinya’nın neredeyse ekransız olması – otomobil üreticilerinin kabin boyunca geniş yüzer ekranlara yönelik eğiliminin tam tersi, tam zıttı bir yaklaşım var.

EV’de, sürücüye gerekli tüm bilgi ve işlevleri sağlayan, direksiyona bağlı yalnızca bir dijital konsol sayesinde veriliyor. Yolcular, bireysel ses çubukları aracılığıyla erişilen sesle etkinleştirilen bir sistem aracılığıyla araçla etkileşime girmeye devam edebiliyor.

Arabanın performansına gelince, bu konuda henüz ayrıntılar çok az. Tata’nın 3. Nesil elektrik platformu üzerine inşa edilen Avinya’nın, ultra hızlı şarj özelliği vaadiyle 500 km (300 mil) menzile sahip olması bekleniyor – şirket tam şarj için sadece 30 dakika yeterli olacak diyor.

Bu konsept aracın tamamen aynı olacak şekilde hayata geçmesini bekleyemesek de, Avinya’yı temel alan gerçek dünya ürünü 2025’te piyasaya sürülecek. Minimalist karakter duruşu onu diğerlerinden ayıran en önemli özellik olabilir.