Sosyal Medya

Kripto Para

Tesla, Bitcoin kabul etmekten vazgeçti! gerekçesi ise ilginç!

Tesla Bitcoin kabul etmekten vazgeçti. Elon Musk'ın bir tweet'i Bitcoin'e 10 bin dolar düşürttü. 56 bin dolar seviyesinden 46 bin dolar'a indi.

Tesla, Bitcoin kabul etmekten vazgeçti! gerekçesi ise belli oldu!

Sanki daha düne kadar bu bilinmiyormuş gibi Bitcoin üretiminin çevresel etkileri bahane edilerek Tesla, araçları için ödeme yöntemi olarak Bitcoin kabul etmeyeceğini duyurdu.

“Aslında bu karar bana şaşırtıcı gelmiyor. Borsa’da parayı vurup kaçanlar gibi oldular. 1 Milyar dolarlık yatırım yapıp Bitcoin’in bekli de 60 bin dolar bandına çıkmasına destek verdikten sonra, muhtemelen ellerindeki Bitcoin’leri bu karar öncesi satmışlardır.”

Burada bir başka soru daha akla gelebilir, Peki şirket Dogecoin’e bu kadar destek verdikten sonra ona mı geçiyor diye? Hemen cevap verelim “Hayır”. Konunun biraz daha detayına bakmak gerekirse;

Yaklaşık altı hafta boyunca, Bitcoin kullanarak yeni arabanız için Tesla’ya ödeme yapabilirsiniz, ancak şu an için bunu yapamıyoruz. Elon Musk sabah attığı tweet’te;

“Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların hızla artan kullanımından, özellikle de herhangi bir yakıttan en kötü emisyona sahip olan kömürden endişe duyuyoruz” dedi.

Çevreyi önemseyen bir otomobil üreticisinin aslında ilk kabul ederken bunu hesaba katması gerekiyordu. Bitcoin bu açıklamadan sonra 46 bin dolar seviyesine kadar düştü. Böyle düşünen sadece ben miyim? diye araştırdım. Gördüm ki bir çok kişide benzer yorumu yapıyor.

“Bitcoin madenciliğinin enerji kullanımı Tesla’nın planını açıklamasından çok önce ve kripto para birimine 1,5 milyar dolar yatırım yapmadan önce zaten yaygın olarak bilindiğinde, bu endişenin neden şimdi yükseldiği açık değil.” yorumlarını gördüm.

Bu işte bir iş var.. Ancak şu durumda Bitcoin artık Tesla alımlarında kullanılamıyor. Gerçek bu…