Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Tesla Güneş Enerjisi, Ta’u Adasına Hayat Verdi

Tesla Güneş Enerjisi misyonu Tau adasında hayat buldu. Tau Adasının yeni enerji kaynağı hem daha çevreci hemde daha ucuz. TESLA MİSYONU !

Tau’daki güneş ızgaraları konvensiyonel enerji ihtiyacının ortadan kaldırılabileceğini kanıtlıyor.

SolarCity ve Tesla Tau MicroGrid Projesi, bir adaya gerçekten can verdi.

Tesla ürettiği güneş enerjisi ile bütün adayı çalıştırmayı başarıyor. Tesla gerçek misyonunu bu adada ortaya koymayı başardı. Hem teknolojisini test ediyor hemde hem de fosil yakıtlardan elde edilen konvensiyonel enerji ihtiyacının doğru durumlarda ortadan kaldırılabileceğini kanıtlıyor.

Tesla SolarCity’i resmi olarak satın aldığından beri zamanını boşa harcamadığını gösteriyor.

Tesla Ta’u Adasından (Amerikan Samoası’nda) güneş enerjisini geliştirmek için çalıştığını gösteriyor. Yerleştirdiği Microgrid güneş panelleri ile 1.4 Megawatt enerji üretiyor. Bu adanın enerji ihtiyacının neredeyse yüzde 100’üne denk geliyor.

Adanın enerji ihtiyacının yüzde 100’ünün karşılanmasında anahtar rolü ise;

Kullanılan 5.328 adet güneş panelinin yanında Tesla’nın üretilen enerjiyi depolamakta kullandığı 60 adet Tesla Powerpacks’ler oynuyor.

60 PowerPacks saatte 6 Megawatt enerji depolayabiliyor. Ta’u adası güneşli iken üretilen güneş enerjisi PowerPacks’ler sayesinde depo ediliyor. Depo edilen enerji, Ta’u adası 3 gün boyunca güneş görmese bile yetecek düzeyde. Kısaca Ta’u adası sakiniyseniz bulutların güneşi kapatmasından endişe etmenize gerek yok.

Tesla Solar Switch – Tesla Güneş Anahtarı – Tesla Güneş Enerjisi

Tamamlanması 1 yıl süren Solar Switch , Uzun vadeli pratik ve çevresel faydalara sahip. Ta’u adası daha önce bir çok uzak topluluk gibi dizel jeneratörler ile enerji ihtiyacını karşılıyordu. Günde 300 Galon yakıt harcayan ada için bu ne çevre dostu ne de ucuz bir seçenek olmuştur.

Tesla Güneş Enerjisi, Ada’da kirliliği ortadan kaldırıyor!

Solar yani güneş enerjisi çözümü elbette kirliliği ortadan kaldırır, ancak aynı zamanda dizel varillerini sürekli satın almak ve göndermek zorunda kalan ada içinde ayrıca maliyetten tasarruf sağlar. Tabi en önemlisi daha güvenilir bir elektrik kaynağı sağlar.

Yerel halk daha önce örneğin dizel sevkiyatında bir aksaklık olduğunda olabilecek enerji kesintilerini hoş karşılıyorlardı. Şimdi kesintisiz enerjiye sahip olacaklarını var sayabilirler.

Tesla’nın misyonu burada hayat buldu!

Ta’u adası Tesla için ideal bir test sahası rolünde.Cennet benzeri hava koşullarında nispeten mütevazi güç ihtiyacı olan 600 kişiden daha az kişi yaşıyor. Ada tam dolu olduğunda ve özellikle bulutlu günlerde çok daha fazla enerji üretmek gerekebilir.
Tesla’nın bilinen en önemli misyonu dünyayı fosil yakıtlardan kurtarmak. Bu hedefin dünyanın bazı köşelerinde ne kadar gerçekçi bir hedef olduğu bu örnekte görülüyor.