Sosyal Medya

Otomobil

Tesla Model S ve Model X Kullanım Mesafeleri Şimdi Daha Fazla!

Tesla Model S ve Model X büyük geliştirmeler aldı. Buna göre yeni modellerin kullanım mesafeleri daha fazla ve ücretli ise biraz daha ucuz.

Tesla Model S ve Model X Serileri Büyük Geliştirmelere Sahip Oldu!

Tesla, Model S ve Model X otomobilleri için müşterileri kendine çekmek için ihtiyaç duyulan geliştirmeleri, destekleri sunmaya devam ediyor. Şirketin bu otomobiller için yapılan tekliflerin giderek azaldığı dönemde, kullanım mesafelerindeki iyileştirmeler bu satışları canlandırabilir.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Salı günü yayınladığı blog yazısında menzil ve ücretlendirme konusunda değişikliğe gidildiğini duyurdu. Ayrıca daha az menzilli modelleri şimdi daha ucuza satıyor.

“Yeni Model S şimdi tek bir şarjla 370 mil alabilirken, Model X yepyeni bir aktarma organı tasarımı sayesinde 325 mil kadar çıkabiliyor.

Bir öndeki değerler ise sırasıyla 335 mil ve 295 mil.”

Bu yeni menzilli seçenekler Model s için 88 bin dolardan başlarken, Model X içinse 93 bin dolardan başlıyor. Burada dikkat çeken ayrındı. Tüm bu güncellemeler mevcut 100 kWh’lik batarya paketlerinde hiçbir değişiklik yapılmadan sağlanıyor!

Şarj işlemi ayrıca V3 Superchargers’da 200 kW’a ve V2 Superchargers’da 145 kW’a yükseltilecek bu; araçların ağda daha hızlı şarj olacağı anlamına gelir. Şirket, bu değişikliğin yüzde 50 iyileşme olduğunu söyledi.

Daha bitmedi Tesla ayrıca Model S ve Model X için daha ucuz olan standart Seri Modelleri geri getirdi.

Model S standart Seri tek şarjla 285 mil yapan model 78 bin dolar. Model X ise 250 mil kullanım mesafesini 83 bin dolara sunuyor.

Ülkemizde de giderek artan bir kullanıcı kitlesine sahip Tesla ve modellerinin satışları bu geliştirmelerden sonra biraz daha hızlanabilir. Görünen o ki elektrikli araçlar satın alındıktan sonra da özellikle yazılım geliştirmeleri ile mevcut batarya sisteminde bir değişikliğe gidilmedende daha uzun kullanım mesafeleri sunabilir.