Sosyal Medya

Kripto Para

Tether, CityPay.io yatırımıyla Doğu Avrupa’daki ödeme çözümlerini güçlendiriyor

Tether, CityPay.io'ya yapacağı yatırımla Doğu Avrupa'daki varlığını güçlendirmeyi planlıyor. CityPay.io, ödemelerde Radisson Otel gibi büyük kuruluşlarda kripto paraların kullanımını sağlayarak genişlemeyi hedefliyor.

Tether, CityPay.io yatırımıyla Doğu Avrupa’daki ödeme çözümlerini güçlendiriyor

 

Tether, CityPay.io’ya yapacağı yatırımla Doğu Avrupa’daki varlığını güçlendirmeyi planlıyor. CityPay.io, ödemelerde Radisson Otel gibi büyük kuruluşlarda kripto paraların kullanımını sağlayarak genişlemeyi hedefliyor. Tether CEO’su Paolo Ardoino, gerçekleşen iş birliğinin gelişmekte olan pazarlarda kripto para biriminin benimsenmesine yönelik önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

 

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketlerinden Tether, CityPay.io’ya yapacağı ek yatırımla Doğu Avrupa’daki varlığını güçlendireceğini duyurdu. Gürcistan genelinde 2 binden fazla noktada faaliyet gösteren Tether’in finansman enjeksiyonu, Georgia merkezli ödeme çözümleri sağlayıcısı CityPay.io’ya yapılan yatırımın ardından 2023 yılında Tether’in ilk stablecoin yatırımı oldu.

 

CityPay.io, müşterilere ve işletmelere Radisson Otel gibi kuruluşlarda kripto para birimiyle ödeme yapmalarına olanak tanıyan farklı bir ödeme deneyimi sunuyor. Önümüzdeki iki yıl içinde CityPay.io, 400 bin kullanıcıyı aşan bir kullanıcı tabanı oluşturmayı ve e-cüzdan kart çözümlerini açıklamayı planlıyor. Ayrıca şirket, belirlenen genişleme bölgelerinde 500 binden fazla kripto ödeme noktası kurmayı planlıyor.

 

Tether’in yatırımı, CityPay.io’nun Doğu Avrupa’daki genişlemesini önemli ölçüde destekleyecek. Öncelikle Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan gibi ülkelere odaklanan bu genişleme, ödeme teknolojileri ve kripto para birimlerinin önemli ölçüde artan kullanımıyla canlı ve gelişmekte olan pazarları hedefliyor.

 

“CityPay.io ile yeniden iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz”

 

Yatırım hakkında yorum yapan Tether CEO’su Paolo Ardoino, “CityPay.io ile daha önce gerçekleştirdiğimiz iş birliği, Gürcistan genelinde uygun kripto para birimi kullanımının genişletilmesi konusunda heyecan verici sonuçlar verdi. İkinci yatırımla bu sonuçların üzerine inşa etmeyi ve geleneksel ödeme sistemlerini altüst eden en ileri teknolojilerin benimsenmesini sağlamayı hedefliyoruz. Daha adil ve erişilebilir bir küresel finansal sistem oluşturmak için ortak çabalarımızda CityPay.io ile yeniden iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

 

Gerçekleşen iş birliği, Tether’in Gürcistan ve Özbekistan da dahil olmak üzere dünya çapında gelişmekte olan pazarlarda kripto para biriminin benimsenmesini ve eğitimini teşvik etmeye yönelik devam eden çabalarına dair önemli bir adıma işaret ediyor. Bu nitelikteki girişimler, Tether’in şirketin daha birbirine bağlı ve kapsayıcı bir finansal ortam vizyonunu paylaşan toplulukları güçlendirme konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.