Sosyal Medya

Kripto Para

Tether, Ticari Kağıtları Hakkında Çıkan Söylentileri Kınadı

Tether, ticari kâğıt portföyünün 'inin Çin veya Asya ticari kağıtları tarafından desteklendiğine ve indirimle alınıp satıldığına dair yayılan söylentilerin doğru olmadığını belirtti.

Tether, Ticari Kağıtları Hakkında Çıkan Söylentileri Kınadı

Tether, ticari kâğıt portföyünün %85’inin Çin veya Asya ticari kağıtları tarafından desteklendiğine ve %30 indirimle alınıp satıldığına dair yayılan söylentilerin doğru olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, bu söylentilerin tamamen yanlış olduğuna işaret ederken, hali hazırda stresli olan piyasada, ek kar elde etmek için daha fazla paniğe neden olmasını eleştirildi. Tether, çoğu zaman küçük kullanıcıların en büyük darbeyi aldığını belirtirken, bu tür girişimleri kınadığını ve birkaç koordineli fonun karlarını artırdığını paylaştı.

Tether, yaptığı güvence açıklamasında, toplam USD₮ rezervlerinin %47’sinden fazlasının artık ABD Hazineleri olduğunu ve ticari bonoların USD₮’nin desteğinin %25’inden azını oluşturduğunu duyurdu.

Tether, mevcut ticari senet portföyünün 2022 ilk çeyreğinden bugüne 20 milyardan, 11 milyara düşürüldüğünü ve Haziran 2022’nin sonuna kadar 8,4 milyar olacağını öngördüğünü bildirdi. Bu sürecin, kademeli olarak sıfıra düşürüleceğini ekledi. Tüm ticari senetlerin süresinin dolduğunu ve kısa vade ile ABD Hazinelerine aktarılacağını iletti.

Tether yönetimi, Celsius kredi platformunu etkileyen son olaylarla ilgili olarak ise; Celsius pozisyonu Tether’de herhangi bir kayıp olmadan tasfiye edildiğini sözlerine ekledi. Tether’in Celsius ile kredi verme faaliyeti (diğer herhangi bir borçluda olduğu gibi) her zaman aşırı teminatlandırıldığını belirtti. Tether, şirketteki Tether öz sermayesinden yapılan küçük bir yatırım dışında, farklı bir yatırımı bulunmadığının altını çizdi.

Tether, yayılan söylentileri kınarken, Three Arrows Capital’e borç verme olasılığının olmadığını belirtti.

Konuyla ilgili en güncel bilgiler için https://tether.to/en/transparency adresini ziyaret edebilirsiniz.