Sosyal Medya

Sosyal Medya

Trump dediğini yaptı! TikTok ve WeChat’i Yasaklamak için düğmeye bastı!

Trump dediğini yaptı! TikTok ve WeChat'i Yasaklamak için düğmeye bastı. ABD başkanı Donald Trump TikTok ve WeChat için düğmeye bastı...

Trump TikTok ve WeChat için Yasaklamaya Yönelik 2 Kararnameyi İmzaladı!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’li kişi veya kuruluşların Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat ile herhangi bir iş yapmasını yasaklamaya yönelik 2 kararname imzaladı.

Her iki uygulama için ayrı ayrı yayımlanan kararnamelerde, Çinli şirketler tarafından geliştirilen mobil uygulamaların ABD’de yayılmasının ülkenin ulusal güvenliğini, dış politikasını ve ekonomisini tehdit etmeye devam ettiği belirtildi.

Kararnamelerde, ABD’nin TikTok ve WeChat’in sahiplerine karşı ulusal güvenliği korumak için agresif önlemler alması gerektiği vurgulandı. ABD’de kişi veya kuruluşların TikTok ve WeChat ile herhangi bir işlem yapmasının önüne geçmeyi öngören kararnamelerin 45 gün sonra yürürlüğe gireceği kaydedildi.

Bir hafta önce Donald Trump, video paylaşım uygulaması TikTok’u yasaklayabileceğini  söylemişti ve beklenen oldu Perşembe gecesi ana şirket ByteDance ile ilgili “işlemleri” engellemek için bir icra kararnamesi çıkardı.

İlgili kararname 45 gün içinde yürürlüğe girecek. Bu süre içerisinde Microsoft’un şirketi satın almak için müzakere edecek…Aynı zamanda, ABD Senatosu TikTok’u hükümet cihazlarından yasaklamayı da onayladı.

Trump benzer kararı, WeChat ve ana şirketi Tencent için aynı yasağı zorlayan bir yönetim kararnamesi çıkardı. WeChat, Çin içindeki ve dışındaki kişiler için iletişime izin veriyor ve ABD’deki kullanıcılar için bu yasağın ne anlama gelebileceği henüz belirsiz…