Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Tüketici Elektroniği Sektöründe Trump Tedirginliği!

Donald Trump Tedirginliği Tüketici Sektörünü Nasıl Etkileyecek, Artan Dolar Kuru fiyatları Cep Telefonlarına zam getirebilir.

Tüketici Elektroniği sektöründe ekonomik tedirginlik geride kaldı derken, şimdide Trump Tedirginliği başladı.

Tüketici elektroniği sektörünün büyük bir bölümünü özellikle mobil cihazlar oluşturuyor. Amerika’nın 45. Başkanı olarak beklenmedik bir şekilde Donald Trump seçildi. Bütün dünya piyasaları ilk andan itibaren Trump Tedirginliği’ni hissetti. Öyle ki Bitcoin gibi dijital para birimleri artık güvenli liman, güvenli yatırım aracı olarak görüldü ve satın alındı. Gelişmekte olan ülkelerdeki dolar karşısındaki değer kayıpları bu ülkelerde özellikle tüketici elektroniği ciddi şekilde etkileyecek.

Trump Tedirginliği, Bekle gör havası yarattı!

Ülkemizde de Trump tedirginliğinin tüketici elektroniğine etkilerini  bu sektörde önemli yeri olan Cepkask A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Gülgeç değerlendirdi.

Tüketici Elektroniği Sektöründe Trump Tedirginliği!

Ekonomik Tedirginlik Geride Kaldı Derken TRUMP TEDİRGİNLİĞİ BAŞLADI

Tüketici elektroniği sektörünün yıl sonunu nasıl kapatacağı konusunda bilgiler veren Cepkask A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Gülgeç, piyasalarda “Bekle Gör Havası”nın estiğini söyledi.

Teknolojik cihazlara, garantinin kapsamadığı kullanıcı hatalarına karşı güvence hizmeti sunan Cepkask A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Gülgeç, tüketici elektroniği sektörünün yılı nasıl kapatacağı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gülgeç, 15 Temmuz darbe girişiminin tüm sektörlerde olduğu gibi tüketici elektroniği sektöründe de tedirginlik yarattığını belirterek;

“Hükümetin bankacılık alanında yaptığı düzenlemeler ve eğitim – öğretim döneminin başlaması ile birlikte piyasalar yeniden hareketlendi. Ancak ABD’de Donald Trump’ın Başkan seçilmesi ile tüm dünyada tedirginlik yaşandı. Bu tedirginlik sektörleri de etkiledi.

Kurlardaki dalgalanma ve doların rekor kıran yükselişi ile piyasalarda bekle gör havası hakim olacağa benziyor. Bu durum tüketicinin harcamalarını bir süre öteleyebileceği anlamına gelmekte” dedi.  

Tayfun Gülgeç, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ekonomik dalgalanma sonucunda, Cepkask da dâhil, teknoloji sektörü 3. çeyrekte hedeflediği büyümeyi yakalayamadı. Yılın son diliminde global kur faktörü göz önüne alındığında sektörün hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağını bekleyip göreceğiz.”

Tüketici Elektroniği Sektöründe Trump Tedirginliği!

Türk Halkı Samsung’a Güveniyor.

Türkiye gündemine ek olarak sektörde yaşanan talihsizliklerden dolaylı da olsa etkilendiklerini belirten Gülgeç,

“Son dönemde Note 7 model telefonların batarya problemi sebebiyle patlaması ve bunun sonrasında üretici firmanın telefonları geri çağırması, satışları olumsuz etkiledi. Note 7 satışlarında azalma olsa da Samsung’un şeffaf duruşu sayesinde diğer ürün gamının satışlarında bir azalma olmaması Türkiye’de Samsung’a duyulan güvenin bir göstergesidir.” dedi.

Eğitim Artık Teknoloji Odaklı.

Günümüzde eğitimin teknoloji odaklı olduğunu belirten Tayfun Gülgeç, özellikle okulların açılması ile birlikte satışların arttığını söyledi. Gülgeç, “Eskiden özellikle anneler çocuklarına, ‘Haydi kalk bilgisayarın başından, biraz ders çalış.’ derken, günümüzde eğitimin teknoloji odaklı olmasıyla öğrenciler ödev ve sunumlarını teknolojik cihazlar ile yapmaya başladı. Bu durum da ailelerin binlerce lira ödeyerek satın aldıkları cihazların güvence hizmeti ihtiyacını ortaya çıkardı. Okulların açılmasıyla birlikte bu ihtiyaç satışlara olumlu yönde yansıdı.” açıklamasında bulundu.

Başarı İçin Motivasyon.

Türkiye genelinde 5 bini aşkın bayisi bulunan Cepkaskın sektördeki istikrarını korumasında bayileri ile olan sıkı bağın en büyük etken olduğunu belirten Taygun Gülgeç, bayilerine yönelik yıl içinde yaptıkları çeşitli etkinlik ve yurt dışı gezi organizasyonları sayesinde bayilerle daha yakın iletişim kurma imkânı bulduklarını söyledi. Motivasyonun, başarı çıtasını belirlemede oldukça önemli olduğunu vurgulayan Gülgeç, 2017 yılında da bayilerine yönelik keyifli etkinlikler planladıklarını, Küba ve Amerika’ya turlar düzenleyeceklerini söyledi.

Cepkask

Dolar Tutuştu Akıllı telefonlara Zam Kapıda