Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Twitter iOS kullanıcılarının konum verilerini paylaşan hatayı düzeltti

Twitter iOS kullanıcılarını etkileyen BUG - Hata Düzeltti. Twitter iOS kullanıcılarının konum verilerini paylaşan hatayı düzeltti.

Twitter BUG, Twitter Kullanıcı Lokasyonunu Paylaşan Hatasını Düzeltti

Twitter, bir kullanıcının yaklaşık konumunu başka bir twitter kullanıcısıyla paylaşmasına neden olan hatayı düzelttiğini açıkladı.

Twitter yaptığı açıklamada “Belirli durumlarda yanlışlıkla iOS konum verilerini, güvenilir ortaklarımızdan biriyle paylaştığımızı ve paylaştığımızı keşfettik.” dedi.

Blog yazısı-postuna göre, hata yalnızca telefonlarında ikinci bir hesabı olan Twitter uygulamasının iOS kullanıcılarını etkiledi. Bu durumdaki kullanıcılar Twitter’ın bir hesapta kesin konum verilerine erişmesine izin verdiklerinde söz konusu ayar; konum verileri paylaşımına izin vermedikleri diğer hesaplara da otomatik olarak uygulanıyordu.

Twitter iOS kullanıcılarının konum verilerini paylaşan hatayı düzeltti

kullanıcılar Twitter’ın bir hesapta kesin konum verilerine erişmesine izin vermiş olsaydı, ayar, konum verileri paylaşımına katılmasalar bile otomatik olarak diğer hesaplara uygulanır.

Söz konusu Twitter Hatasından kimlerin ne zaman etkilendiği kesin olarak açıklanmadı. Ancak etkilenen kullanıcıların bilgilendirildiği de söyleniyor.

Twitter bu ilk hatası yada sorunu değil tabi.Twitter bu yılın Ocak ayında da, Android uygulamasında belirsiz sayıda kullanıcının özel tweet’lerinin 2014’ten bu yana halka açık olmasını sağlayan bir güvenlik açığı bulmuştu.

Twitter iOS kullanıcılarının konum verilerini paylaşan hatayı düzeltti