Sosyal Medya

Sosyal Medya

Twitter yatırımcılarından Elon Musk’a manipülasyon davası!

Elon Musk, planlanan Twitter satın alımıyla ilgili başka bir davayla karşı karşıya. Reuters, yatırımcıların Tesla CEO'sunu 44 milyar dolarlık devralma teklifi öncesinde hisse senedi fiyatlarını manipüle ettiği iddiasıyla dava ettiğini bildirdi.

Twitter yatırımcıları, hisse senedi manipülasyon iddiaları nedeniyle Elon Musk’a dava açtı

Twitter yatırımcılarından Elon Musk’a manipülasyon davası…

Elon Musk, planlanan Twitter satın alımıyla ilgili başka bir davayla karşı karşıya. Reuters, yatırımcıların Tesla CEO’sunu 44 milyar dolarlık devralma teklifi öncesinde hisse senedi fiyatlarını manipüle ettiği iddiasıyla dava ettiğini bildirdi.

Daha önceki bir davada olduğu gibi Musk, 14 Mart’a kadar Twitter’da yüzde 5’ten fazla hisse satın aldığını ve SEC kurallarını ihlal ettiğini açıklamayarak 156 milyon dolar tasarruf etmiş oldu. Yatırımcılar, Musk’ın yatırımlarını yalnızca Nisan ayı başlarında, sosyal ağın yüzde 9,2’lik bir dilimine sahip olduğunu açıkladığında öğrendiklerini söyledi.

Ancak Yatırımcılar özellikle, Musk’ın duyuru sonrası açıklamalarının da manipülasyon anlamına geldiğini söyledi.

Twitter ile ilgili olarak yatırımcılar, botların büyük bir sorun olmadığını ve hesapların yüzde 5’inden daha azını temsil ettiğini kanıtlayıncaya kadar anlaşmanın “beklemede” olduğu iddiasından özellikle endişe duyuyorlar.

Davadaki davacılar, toplu dava statüsü almayı umuyor ve başarılı olmaları durumunda belirsiz tazminat talep ediyor. Twitter henüz bu konu hakkında yorum yapmayı reddetti ve Musk, Reuters’in yorum taleplerine yanıt vermiş değil.

Musk’ın umduğu başarılı satın alma, şimdiden bir yasal işlem karmaşasına yol açtı. Nisan ayında daha önce bahsedilen davaya ek olarak, bir Florida emeklilik fonu, Musk’a birleşmeyi 2025 yılına kadar yasaklayacak bir Delaware yasasını iddia ettiği için dava da açtı. Bu arada SEC’te iddia edilen Musk’ın açıklama zamanlamasını araştırıyor.

Bu eylemlerin herhangi birinin başarılı olacağına dair bir kesinlik yok, ancak yine de Musk’ın hırslarına ciddi meydan okumalar oluşturdukları kesin.