Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey: “Elon, güvendiğim tek çözüm”

Musk’ın Twitter’ı devralması üzerine Jack Dorsey: “Elon, güvendiğim tek çözüm”

Dorsey, “Bilincin ışığını genişletme görevine güveniyorum” dedi. Twitter’ın kurucu ortağı ve Block Head’i Jack Dorsey, Twitter’ın yeni sahibi olarak Elon Musk‘ın kendi desteğini aldığını açıkça belirtti. Twitter ve Musk’ın 44 milyar dolarlık anlaşmayı duyurmasından bu yana yaptığı ilk kamuoyu açıklamasında Dorsey, “Elon, güvendiğim tek çözümdür” dedi.

Dorsey, Musk ve mevcut CEO Parag Agrawal’ın şirketi “imkansız bir durumdan kurtardığını” ve şirketin “doğru yolda” olduğunu yazdı. Dorsey, Twitter’ın nasıl yapılandırıldığına ilişkin kendi pişmanlıklarına da değindi.

“Benim için önemli olan tek şey fikir ve hizmet ve ikisini de korumak için ne gerekiyorsa yapacağım” diye yazdı.

“Bir şirket olarak Twitter her zaman tek sorunum ve en büyük pişmanlığım Wall Street’e ve reklam modeline ait. Wall Street’ten geri almak doğru ilk adım.”

Jack Dorsey Ayrıca, “Prensip olarak, kimsenin Twitter’a sahip olması veya onu yönetmesi gerektiğine inanmıyorum. Bir şirket değil, protokol düzeyinde bir kamu malı olmalı. Ancak şirket olma sorununu çözen Elon, güvendiğim tek çözüm. Bilincin ışığını yayma görevine güveniyorum.” yazdı.

Twitter’ın geleceği konusunda belirsizliklerin arttığı bir zamanda gelen bu destek açıklaması dikkat çekici.