Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

UBER Ne Kadar Sarhoş Olduğunuzu Anlayacak AI Teknolojisi Geliştiriyor

UBER Ne Kadar Sarhoş Olduğunuzu Anlayacak AI Teknolojisi Geliştiriyor. UBER, Sarhoş Yolcuları Tanımlayacak AI Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor.

UBER Yapay Zeka’ya Farklı Bir Amaç için Önem Veriyor

UBER Ne Kadar Sarhoş Olduğunuzu Anlayacak AI Teknolojisi Geliştiriyor. UBER, Sarhoş Yolcuları Tanımlayacak AI Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor.

Uber, bir yolculuk sipariş eden yolcuların ne kadar sarhoş olduğunu” belirleyebilecek yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışıyor.

CNN‘de yer alan habere göre; Uber Technology INC.’nin  makine öğrenme teknolojisi patent başvurusunda; yolculuk sipariş eden kullanıcının ne kadar sarhoş olduğunu tahmin edebilecek ve bu konusa Uber Şoförüne bilgiler gönderebilecek bir AI teknolojisinden bahsediliyor.

UBER Sarhoş Tespit AI Teknolojisi Nasıl Çalışıyor? UBER Ne Kadar Sarhoş Olduğunuzu Anlayacak!

Patent başvurusu genellikle Uber Uygulamasını Nasıl Kullandığınızı öğrenen yapay zekayı tanımlıyor. Bu nedenle sarhoşken ve bu uygulamayı kullanmaya kalktığınızda; sıra dışı davranışları daha iyi tespit edebilir.

Algoritmaları, yazım hatalarından yürüme hızına, uygulama içi düğmelere ne kadar hassas bir şekilde bastığınızdan, bir yolculuk siparişi vermek için kaldırımda ne kadar süre durduğunuza kadar çok çeşitli faktörler yer alıyor.

UBER ayrıca mevcut teknolojinin potansiyel olarak sürücülerin özellikle yolcu durumlarının anlamak ve sürüş yapmayı reddetmek içinde kullanılabileceğini belirtiyor. Hatırlayacağınız üzere başka bir CNN araştırmasında en az 103 UBER sürücüsünün, son dört yıl içerisinde cinsel taciz ve suistimal suçlamasıyla yargılandığını biliyoruz. Suistimale uğrayanların önemli bir kısmı sarhoş durumda olduğu belirtiliyordu.

Ülkemizde UBER konusunda malum, ciddi bir kriz var ancak dünya genelinde UBER yaygın kullanılmaya devam ediyor.