Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

CNN: En Az 103 UBER Sürücüsü Cinsel Taciz ile Suçlandı

CNN: En Az 103 UBER Sürücüsü Cinsel Taciz ile Suçlandı. CNN, Amerika'da son dört yıl içindeki 20 farklı eyalette mahkeme raporlarını ve polis belgelerini gözden geçirdi. Ortaya Şaşırtıcı sonuç çıktı. En Az 103 UBER Sürücüsü Cinsel Taciz ile Suçlandı.

Uber Sürücüleri Hakkında Cinsel Taciz Suçlamaları

CNN, Amerika’da son dört yıl içindeki 20 farklı eyalette mahkeme raporlarını ve polis belgelerini gözden geçirdi. Ortaya Şaşırtıcı sonuç çıktı. En Az 103 UBER Sürücüsü Cinsel Taciz ile Suçlandı.

Uber‘in, şoförlerine karşı çok sayıda cinsel saldırı şikâyeti ile uğraştığı aslında bir sır değil. Ancak şirketin tam olarak ne kadar şikayet ile karşı karşıya kaldığı bugüne kadar bilinmiyordu.

Yeni bir CNN araştırması, ABD’deki en az 103 Uber şoförün son dört yılda cinsel taciz ve saldırı suçuyla suçlandığını ortaya çıkardı. Yayıncı kuruluş soruşturma için 20 eyaletten mahkeme belgelerini ve polis tutanaklarını inceleyerek bu sonuca var.

Ayrıca şu ana kadar 31 sürücünün de hüküm giydiği yazdı. Onların suçları arasında ise zorla dokunmadan, tecavüze yeltenmeye kadar çeşitlilik gösteriyor.

UBER Sürücüsü Cinsel Taciz Suçlamaları!

Saldırıya uğrayanların büyük bir çoğunluğu ya sarhoş yada bir kaç kadeh içen kişiler. Bu da UBER’in eve gitmek için en güvenli yol olarak yayımladığı reklamlara dikkat çekiliyor. UBER dışarıda sarhoş olanları almak için Anneleriniz Yerine UBER şöförlerini tercih etmeleri için teşvik eden yayınlar yapmıştı.

CNN’in değerlendirmesinde sadece 20 Eyaletteki belgelerin olduğunu düşünürseniz, ülkenin tamamında bu sayının daha da yukarılarda olduğunu tahmin etmek hiçte zor değil.

Uber yakın zamanda Acil Durum Düğmesi gibi çeşitli güvenlik özelliklerini getirmeye çalıştıklarını ve bu güvenlik özelliklerini daha da çeşitlendirmeyi desteklediklerini belirtiyor. Ayrıca sürücülerin geçmişlerinin daha da titizlilikle araştırılacağını söylüyor.

Cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalan sadece UBER değil, CNN ayrıca Lyft’in de son dört yılda cinsel tacize uğradığını iddia eden 18 şikayeti bulmuş durumda.

CNN