Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Vimeo 360 Derece Video Desteği Geldi, YouTube ve Facebook’a Rakip

Vimeo 360 Derece Video Desteği Geldi, YouTube ve Facebook'a Yeni Rakip. Vimeo içerik yaratıcılarına yeni bir alternatif sunmuş oldu. DETAYLAR!

Vimeo 360 Derece Video Desteği Geldi!

Vimeo 360 Derece Video Desteği Geldi, YouTube ve Facebook’a bu alanda yeni rakip geldi!

Henüz canlı yayın yapamıyorsunuz ancak Vimeo 360 derece video görüntüleyenler ve içerik oluşturucular için sağlam bir dizi yeni özellikler içeriyor.

360 Derece video içerik üretmekte zor ürettiğin içeriği doğru platformlarda paylaşmakta zor. Bu iş için hem donanım hemde uygun platforma sahip olmanız gerekiyor. İşin bir de canlı yayın tarafı var tabiki. An itibariyle Facebook ve YouTube 360 derece video desteği sunan platformlar olarak ön plana çıkıyor.

Bugün itibari ile Vimeo’da bu platformlar arasına katıldı. Vimeo 360 derece video desteğini sunmaya başladığını duyurdu. 360 derece video desteği veren platformlar arasına tabiri caizse partiye biraz geç katılmış olabilir. Bu konuda içerik oluşturucular için yeni bir alternatif artık var.

Henüz 360 derece canlı yayın akışı yok olsa da, platform 360 derecelik video yüklemelerini ve çeşitli şekillerde oynatmayı tamamen destekliyor.

Bir oynatma perspektifinden, 360 derece video oynatma artık web sitesinin yanı sıra iOS ve Android uygulamalarına da entegre edilmiş durumda.

Vimeo üzerinden 360 derece video’yu Monoskopik ve stereoskopik modda izleyebilirsiniz. Stereoskopik mod, bir VR kulaklık takarken bu görüntüleri düzgünce görüntüleyebileceğiniz mod. Ancak tüm kulaklık setleri için aynı durum geçerli değil maalesef.

Vimeo 360 derece video destekleyen VR kulaklık Setleri Neler?

Google Daydream, Samsung Gear VR ve Zeiss VR One. Bunlara ek olarak yakında Oculus Rift ve HTC Vive desteği de eklenecek.

Web üzerinden Vimeo 360 derece video’ları izlemek oldukça kolaydır. Basitçe bakmak istediğiniz yöne doğru tıklayıp mouse sürüklemeniz yeterli. Akıllı telefonlarda ise ekranı hızlıca kaydırmanız yeterli. Laptopların Trackpad’leri de aynı mantık ile çalışmakta. Hafifçe tıkladıktan sonra görmek istediğiniz yöne doğru hareket ettirmeniz yeterli olacaktır.

Vimeo 360 derece video desteğinde neler var?

Vimeo, “ciddi” video yaratıcıları düşünülerek tasarlanmış bir platform olmasıyla ün yapmıştır.

Bu anlamda 360 Derece video üreticilerini videoları yüklerken tam olarak neler yapmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda da yönlendirmeler yapmayı ihmal etmiyor. Ayrıca Standart videoları yüklerken bulduğunuz tüm özellikler, ayrıntılı meta veri alanları ve özel katıştırma ayarları gibi korunmuş durumda.

360 Derecelik video içerikten para kazanmak isteyenler için de;

360 derecelik kreasyonlarından para kazanmak isteyen yaratıcılar, Vimeo’nun müşterilerin videolarını satın alabilecekleri bir pazar da sunduğunu bilmekten mutluluk duyacaktır.

Talep Üzerine Vimeo, “pro” ve “business” katmanlarındaki yükleyicilere, tam satın alma, kiralama ve abonelik seçenekleri dahil olmak üzere videolarına istedikleri fiyat ve terimleri belirlemelerine olanak tanıyor.

Ayrıca, Vimeo, yaratıcılar için yeni formatı kullanma konusunda en iyi uygulamaları bulmalarına yardımcı olmak için 360 derecelik bir video okulu sunacak.

Engadget