Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

ABD Vize Başvurulunda Beş Yıllık Sosyal Medya Geçmişi Dönemi

ABD Vize Başvurulunda Beş Yıllık Sosyal Medya Geçmişi Dönemi. ABD Vizesi alacaklar Sosyal Medyada Ne paylaştıklarına Dikkat etmeli, Yoksa ABD Vizesi Alamayabilir! Detaylar

ABD Vizesi Alacaklara Sosyal Medya Uyarısı 

ABD Vize Başvurulunda Beş Yıllık Sosyal Medya Geçmişi Dönemi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ciddi bir kural değişikliğine gidiyor. ABD vizesi başvurularında kişilerin belirli sosyal medya hesaplarının beş yıllı geçmişleri ve aynı dönemde kullandıkları telefon numaraları ve email adreslerini bildirmeleri istenecek.

CNN‘de yayımlanan habere göre hem göçmenlerin hemde olmayanların sosyal medya geçmişlerini bildirmelerini istiyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı vize ve göçmenlik statüsü için başvuru yapanların 5 yıllık sosyal medya geçmişlerinin incelenmesi için girişimde bulundu.
Bakanlık tarafından Federal kayıtlara yollanan belgelere göre “Güvenlik incelemelerini” arttırmak için ülkeye giriş yapmak isteyenlerin sosyal medya hesaplarının da detaylı incelenmesi gerektiğini kaydetti.

Bakanlık sunduğu belgede sosyal medya hesaplarının incelenmesi planının her yıl için yaklaşık 15 milyon kişiye uygulanacağını belirtti.

ABD İdari ve Bütçe Ofisinin onayını bekleyen teklif, sosyal medya hesaplarının yanı sıra başvuru yapanların son 5 yıl içerisinde kullandıkları telefon numaralarını, email adresleri ve farklı ülkelere yaptıkları yolculukların belgelerini de başvuru belgelerinin içine dahil edilmesini kapsıyor.

Dışişleri Bakanlığı tarafından sunulan teklifin diplomatik ve resmi vize başvurularına uygulanmayacağı kaydedildi.

Vize başvurularıyla ilgili getirilmesi planlanan yeni “güvenlik incelemelerinin” cuma gününden itibaren 60 gün sonra uygulamaya konulacak.