Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Vision Pro’ya güç veren VisionOS’ta 100’den fazla Apple Arcade oyunu oynanabilecek!

Apple VisionOS’ta 100’den fazla Apple Arcade oyunu oynanabilecek!

Apple’ın merakla beklenen karma gerçeklik kulaklığı için piyasaya çıkış tarihi Mart 2024 gibi görünüyor. Apple’ın Ocak ayında piyasaya sürmeyi planladığı yeni cihazı için bir süre daha beklemek gerekecek. Vision Pro’ya güç veren yazılım VisionOS’ta ise sizi 100’den fazla Apple Arcade oyunu bekliyor olacak… İşte detaylar…

Apple’ın Haziran ayındaki lansmanda duyurduğu Vision Pro’nun fiyatı hiçte ucuz değil. 3.499 Dolar.

Vision Pro’ya güç veren yazılıma VisionOS adı veriliyor ve Apple bunu “mekansal hesaplama için temelden tasarlanmış ilk işletim sistemi” olarak tanımlıyor. Yazılımın üç boyutlu arayüzü, uygulamaları geleneksel ekranın sınırlarından kurtarıyor.

Vision Pro’nun piyasadaki benzerlerine göre en temel farklı bataryanın cihaza yerleşik olmaması. Bunun yerine arkadan gelen bir kablo, iki saate kadar kullanım sağlayan bir pil takımına bağlanıyor.

Kulaklık, video akışını üstlenen yeni bir R1 çipiyle eşleştirilmiş standart M2 çipine sahip. Vision Pro, 23 milyon pikseli iki ekrana sığdırmak için mikro OLED teknolojisini kullanıyor. Vision Pro, gözlerinizi odadaki diğer insanlara göstermek için öne bakan bir ekran kullanan “EyeSight” adlı bir özelliğe sahip.