Sosyal Medya

Otomobil

Volkswagen Yetkilisi Oliver Schmidt Yedi Yıl Hapse Mahkûm Edildi

Volkswagen Yöneticisi Oliver Schmidt Yedi Yıl Hapse Mahkûm Edildi. Emisyon Skandalının faturası suçunu itiraf eden üst düzey yöneticiye çıktı

Volkswagen Emisyon Skandalı Davasından VW Üst Düzey Yöneticisine Hapis Cezası Geldi.

Volkswagen Yetkilisi Oliver Schmidt Yedi Yıl Hapse Mahkûm Edildi.

Volkswagen Emisyon Skandalında 7 Yıl Hapis Cezası Geldi. Alman otomotiv devi Volkswagen’in (VW) ABD’deki üst düzey yöneticilerinden Oliver Schmidt, patlak veren dizel skandalı kapsamında yargılandığı davada 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Alman Otomobil devi Amerika’da yargılandığı dizel emisyon davasında, Volkswagen (ABD) Üst Düzey Yöneticilerinden Oliver Schmidt, 7 Yıl Hapis Cezası ve 400 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Ditroit’te görülen mahkemenin sözcüsü tarafından yapılan açıklamada; Oliver Schmidt suçunu itiraf ettiği, bu itiraf nedeniyle daha az bir cezaya çarptırıldığı bildirildi.

Schmidt suçunu kabul eden ifadesinde, “Kötü kararlar verdim, bunun için üzgünüm” dedi.

Volkswagen Yöneticisi Oliver Schmidt, Yedi Yıl Hapse Mahkûm Edildi

Schimdt suçunu itiraf etti – Volkswagen Yöneticisi Oliver Schmidt Yedi Yıl Hapse Mahkûm Edildi

Volkswagen yetkilisi Oliver Schmidt yedi yıl hapse mahkûm edildi ve 400.000 dolar para cezası verdi.

Ağustos ayında, Michigan’daki eski Volkswagen yönetecisi – yetkilisi dizel otomobilin emisyon değerlerinde hile yapılmasında suçu olduğunu itiraf etti.

 

Volkswagen dünya çapında yaklaşık 11 milyon dizel motorlu araç için emisyon test değerlerinde manipülasyon yapan yasadışı bir yazılım kullandığını 2015 yılının Eylül ayında Amerikan makamlarına itiraf etmişti.

Standart testler sırasında zararlı azot oksit emisyonlarının düşük seviyede gösterilmesine katkıda bulunuyor. Skandal kapsamında VW tröstü, ABD makamlarıyla varılan anlaşmalar sonucunda bugüne kadar toplam 20 milyar dolardan fazla tazminat ve ceza ödemelerinde bulundu. 

Hatırlarsanız 2015 yılında da şirket emisyon skandalında hile yaptığını itiraf etmiş. Emisyon testlerinden geçmesi için yazılımla bu değerlere müdahale edildiği ortaya çıkmıştı.

The New York Times’a göre, Oliver Schmidt şimdiye kadar hüküm giymiş en üst düzey Volkswagen çalışanı ünvanına sahip oldu.

Bu suça ortak olan diğer yöneticiler otomobil üreticisinin vatandaşlarını genellikle Avrupa Birliği Üye Ülkelerine iade etmeyen Almanya’da yaşıyor. Oliver Schmidt aslında Almanya’ya geri döndü. Ancak Eşi ile birlikte tatil için Amerika’ya geldiğinde tutuklandı.

Michigan’daki Volkswagen mühendislik ve çevre bürosunun genel müdürlüğü görevini yürüten Schmidt, şirketin Kaliforniya’daki düzenleyici kurumla olan ilişkisinden sorumluydu ve bildirildiğine göre federal düzenleyicilere yanlış bilgi verdi. Yazılımın varlığı konusunda California Hava Kaynakları Kurulu Üst Düzey Yetkililerine bu konuda yanlış bilgi verdiğini itiraf etti.

Volkswagen emisyon skandalı sonrasında verdiği zararı telafi etmek için milyarlarca dolar ödemeyi kabul etti. Ancak bu fiyaskoda rolü olan bir çok kişi kendi ülkelerinde kaldıkları sürece yaptıklarının sorumluluğundan uzak olacak.

The New York Times