Sosyal Medya

Otomobil

Volkswagen’den İlginç Teklif!

Volkswagen araç sahiplerine 1000 Dolar Verecek!

Volkswagen araç sahiplerine 1000 dolar verecek!

Dünya, Volkswagen (VW)’in dizel otomobil modellerinde yaptığı emisyon sahtekarlığı skandalı nedeniyle yaşanan sorunun nasıl çözüleceğini merakla beklerken VW’den ilginç bir teklif geldi.

Dizel motorlarının emisyon ölçüm testi sırasında düşük performansla çalışarak kirlilik oranını az göstermesi için gizli bir yazılımı otomobillere yüklediğini itiraf ederek büyük bir skandala imza atan VW’in büyük tazminatlar ödemesi bekleniyordu. On binlerce dolar değerindeki lüks otomobillerin aslında trafik yasalarının izin vermeyeceği motorlara sahip olduğunun anlaşılmasıyla otomobil sahiplerinin tazminat davaları açmalarına karşı önlem almak isteyen VW şimdi “ilginç” bir teklifle mağdurların karşısına çıktı.

ABD’deki kampanyada, sahtekarlıktan etkilenen modellerin sahipleri için 1000 dolarlık ön ödemeli kartlar hazırlayan VW, araç sahiplerinin VW bayilerine uğrayarak bu kartları alabileceklerini duyurdu. Böylece 482 bin adet dizel motorlu araç sahibine 1000 dolar ödeme ve üç yıllık ücretsiz yol yardımı hediye edecek olan VW elbette araç sahiplerine imzalatacağı belge ile tazminat talebinden vazgeçtikleri sözünü alacak.

Ancak öte yandan, ABD veya diğer ülkelerin yasaları, bu araçların mevcut yüksek kirli motor durumuyla trafikte kalmalarına izin vermediği için VW’in kısa süre sonra araçların motorlarını modifiye ederek motor performanslarını 40 kata kadar düşürmesi bekleniyor. Bu durumda, araç sahipleri, trafikte çekişi çok düşmüş olan bir araçla yolculuk etmek zorunda kalacak. Böyle bir durum karşısında mağdurların ya yeni otomobil talep etmesi ya da otomobil ücretiyle birlikte sahtekarlık nedeniyle oluşacak cezai tazminatı talep etme hakkı bulunuyor. Ancak, VW’in bu motor modifiyesi “skandalı” patlamadan önce acil nakiti tercih edecek olan bazı zor durumdaki araç sahiplerini 1000 dolarlık bir ödemeyle, tazminat istemekten vazgeçirmeye çalıştığı düşünülüyor.