Sosyal Medya

Otomobil

VW’nin Space Vizzion konsepti elektriği Wagon modellere taşıyor

VW'nin Space Vizzion konsepti elektriği Wagon modellere taşıyor. Volkswagen'in MEB platformunda üreteceği station wagon elektrikli modeli.

VW’nin elektrikli Station Wagon Modeli Space Vizzion LA Otomobil Fuarında

VW’nin Space Vizzion konsepti elektriği Wagon modellere taşıyor. Çocukları doldur tatile çık…

Bir çok otomobil üreticisi gelecekteki tasarımlara ışık tutacak ilham verici konsept modeller ortaya koyuyor. Ancak Volkswagen’in elektrikli geleceğini yansıtan konspetleri biraz daha proaktif olmuştur. Bir anlamda daha gerçekçi modeller olmuştur.

Neredeyse tüm konsept modelleri üretim bandında yer bulmuştur. Yine de bir çok otomobil severin ID. Buggy’i showroomlarda yakın zamanda görebileceklerinden pek emin değilim. Ancak Avrupa’da yaygın olarak tercih edilen station wagon modelleri için bunu söylemek zor. Zira Volkswagen’in yıllık 300 bin adet üretmeyi planladığı elektrikli otomobil fabrikasının en önemli modellerinden birisi kesinlikle bu Volkswagen ID Space Vizzion Konsept olacak.

Daha öncede söylediğimiz modelin LA Otomobil fuarında bir anlamda resmi tanıtımı yapıldı. Space Vizzion 80’lerin bilim kurgu otomobilleri gibi görünüyor ve 82 kWh’lik bataryası ile 300 millik bir kullanım mesafesi sunuyor olacak. Bu haliyle tam bir aile arabası olarak görülüyor.

Avrupa gibi ABD’de pazarında da station wagon modellerin çok tercih edildiğini düşünürsek hem Avrupa hem de ABD için bir önizleme gibi.

Avrupa’da MATRİX LED FARLAR

Avrupa pazarında muhtemelen MATRIX LED Farlar kullanılırken, ABD’de aydınlatma düzenlemeleri nedeniyle Tampon lambalar yer alabilir.

İç tarafta ise 15.6 inçlik dokunmatik ekran için AR HUD baş üstü gösterge ekranı da eklenecek. Konsept dört koltuklu olarak gösterildi ancak üretim aşamasında arka tarafa üçüncü bir sıranın da eklenmesi mümkün.

Tüm ID modellerinde olduğu gibi araç VW’nin yeni MEB modüler platformu üzerinden imal edilecek. Şirket bu platformu kullanarak ID.3 modellerini üretmeye başladı bile.

Volkswagen’in 2025 yılına kadar 20 elektrikli model üreteceğini biliyoruz.  Bu modelinde en geç 2022’de hem ABD hem Avrupa pazarında kesinlikle yer alacağını tahmin ediyorum. Göreceğiz.