Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp artık videoları HD olarak göndermenize izin veriyor

Bundan çok daha iyi olabilirdi, ama HD olarakta fena değil... WhatsApp ile resim ve video gönderdiğinizde kalitesinden şikayet etmeyen yoktur. Video tarafında bir HD kalitesine yükseltme işlemi geldi. 

WhatsApp artık videoları HD olarak göndermenize izin veriyor

Bundan çok daha iyi olabilirdi, ama HD olarakta fena değil… WhatsApp ile resim ve video gönderdiğinizde kalitesinden şikayet etmeyen yoktur. Video tarafında bir HD kalitesine yükseltme işlemi geldi. 

HD fotoğraf desteğinin eklenmesinden sadece sadece birkaç hafta sonra Meta’nın WhatsApp’ı artık kullanıcıların HD çözünürlükte video göndermesine olanak tanıyor.

Uygulamayı en son sürümüne güncelledikten sonra, listenizdeki birine video göndermeye çalıştığınızda üstte yeni bir “HD” seçeneği göreceksiniz. Üzerine dokunduğunuzda, genellikle 480p çözünürlük olan “standart kalitede” bir video ile 720p çözünürlük anlamına gelen “HD kalitesi” arasında seçim yapabileceksiniz.

Bundan daha iyisi olabilirdi belki ama, kaynak video full HD (1080p) veya 4K (2160p) kalitede olsa bile WhatsApp’ın sunacağı en iyi şey yine de 720p çözünürlük olacak… Umarız şimdilik!

 

Video kalitesini seçerken WhatsApp, standart kalitedeki videoların “daha az depolama alanı” kullandığı ve “daha hızlı gönderildiği” konusunda sizi bir uyarı mesajı da gösterecek.

Her iki seçenek için de dosya boyutu farkını göreceksiniz.

Varsayılan olarak HD kalitesini seçemiyorsunuz!

HD fotoğraf gönderirken olduğu gibi, HD kalitesini de varsayılan olarak açık olacak şekilde ayarlayamayacaksınız

Mecburen daha yüksek kalitede bir video göndermek istediğinizde bunu manuel olarak sizin tekrar tekrar seçmeniz gerekecek…