Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp, iOS video görüşmeleri için “picture in picture” desteği ekliyor

Meta, geçtiğimiz yıl sonunda testlerine başladığı "picture-in-picture" - resim içinde resim desteğini sunmaya başlıyor.  

WhatsApp, iOS video görüşmeleri için resim içinde resim desteği ekliyor

Meta, geçtiğimiz yıl sonunda testlerine başladığı “picture-in-picture” – resim içinde resim desteğini sunmaya başlıyor.  

Meta, WhatsApp için büyük bir iOS güncellemesi sunmaya başladı. Bu hafta 9to5Mac tarafından tespit edilen WhatsApp sürüm 23.3.77, sonunda görüntülü aramalar için resim içinde resim desteği ekliyor. Hemen belirtelim bu, Meta’nın sohbet uygulamasının iOS kullanıcılarının bir süredir istediği bir özellikti.

Diğer platformlardaki PiP (Picture in Picture) modlarında olduğu gibi, WhatsApp, farklı bir uygulamaya baktığınızda görüntülü görüşmenizi ufak ekrana indirerek, hizmet üzerinden sohbet ettiğiniz kişiyi görmeye devam ederken çoklu görev yapmanıza olanak tanıyor.

PiP’ye hemen ulaşamıyorsanız bile Meta, özelliğin WhatsApp’ın en son güncellemesiyle sunulan diğer geliştirmelerin “önümüzdeki haftalarda” kullanıma sunulacağını belirtiyor.

WhatsApp 23.3.77 güncellemesi ayrıca uygulama üzerinden gönderdiğiniz belgelere altyazı eklemenizi de sağlıyor. Buna ek olarak Meta, grup sohbeti ayarlarında ince ayar yapıyor ve sohbet gruplarınızın neyle ilgili olduğunu daha iyi açıklamak için daha uzun konular ve açıklamalar eklemenize olanak tanımaya başlıyor.

Güzel bir başka şey ise profil fotoğrafınız ve çıkartmalarınız için kullanabileceğiniz yeni bir avatar oluşturma seçeneği artık var.