Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp’ta 2GB Dosya Transferi Artık Mümkün! Reaksiyon Emojileri Geldi!

WhatsApp'ta 2GB Dosya Transferi Artık Mümkün! Reaksiyon Emojileri- WhatsApp İfadeler Tüm Kullanıcılara Yayılmaya Başladı!

 

WhatsApp’ta 2GB Dosya Transferi Artık Mümkün! Reaksiyon Emojileri Tüm Kullanıcılara Yayılmaya Başladı!

WhatsApp’ta bir dizi yenilik var. 2 GB dosya aktarımı ve iki katına çıkan grup sohbeti boyutlarını ile birlikte Reaksiyon Emoji’leri de kullanıcıların beğenisine sunulmaya başlandı.

Geçen ay özelliği tanıttıktan sonra, WhatsApp dünyadaki tüm kullanıcılara reaksiyon emojilerini sunmaya başladığını duyurdu.

Önümüzdeki günlerde bu altı emojiden biriyle tepki verebileceksiniz:

“Thumbs Up 👍, Red Heart ❤️, Face with Tears of Joy 😂, Face with Open Mouth 😮, Crying Face 😢, and Folded Hands 🙏. “

Mesajlaşma uygulaması ayrıca iki özellik daha sundu: 2 GB dosya paylaşımı ve grup üyelerinin sayısı 512 kişiye yükseltti.

Mesaj tepkilerine ek olarak, WhatsApp artık önceki 100 MB sınırlamasından 20 kat daha fazla, 2 GB boyutunda dosya göndermenize izin verecek.

WhatsApp bunu özellikle video dosyalarını desteklemek için tasarlanmış gibi görünüyor. Ayrıca “küçük işletmeler ve okul grupları arasındaki işbirliğine yardımcı olacağını düşünüyoruz” dedi. 512 kişiye kadar grup sohbeti oluşturma özelliğini de bir öncekinin iki katı…

Özellikler önümüzdeki hafta iOS, Android, macOS ve Windows’ta kullanıma sunulacak, bu nedenle pek çoğunuz bunları tam olarak göremeyebilirsiniz, elbette henüz… Ancak bir hafta içinde muhtemelen her bölgeye sunulur.

Yayınlanan blog sayfasında ise,

“Emoji ifadelerinin artık uygulamanın en son sürümünde mevcut olduğunu paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. İfadeler eğlenceli ve hızlıdır, aynı zamanda gruplardaki aşırı yükü de azaltır. Gelecekte daha da geniş bir ifade yelpazesi ekleyerek ifadeleri geliştirmeye devam edeceğiz.

Buna ek olarak, artık WhatsApp’tan boyutu 2 GB’a kadar olan dosyaları uçtan uca şifreleme özelliğiyle korunmuş olarak tek seferde gönderebilirsiniz. Daha önceki 100 MB limitine göre bu artışın küçük işletmeler ve okul grupları arasındaki işbirliği için yararlı olacağını düşünüyoruz. Daha büyük dosyalar için WiFi kullanmanızı öneriyoruz ve yükleme veya indirme sırasında aktarma işleminizin ne kadar süreceğini size bildirmek için bir sayaç görüntüleyeceğiz.

Sürekli olarak aldığımız en önemli taleplerden biri, bir sohbete daha fazla kişi ekleme seçeneği oldu. Bu nedenle şimdi bir gruba 512 kişi ekleme özelliğini aşamalı olarak kullanıma sunuyoruz. Özel, güvenli ve emniyetli topluluklar oluşturmak emek ister. Bu iyileştirmelerin insanların ve grupların birbirine yakın kalmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz.” denildi.