Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

WiFi Cihazları Daha Güçlü WPA3 Güvenliğe Hazır, WPA3 Nedir?

WPA3 Nedir? WiFi Cihazları Daha Güçlü WPA3 Güvenliğe Hazır. Kablosuz Ağ Sistemlerinde Yeni Güvenlik Standardı Geliyor.

Kablosuz Ağ Sistemlerine Yeni Güvenlik Standardı Geliyor, WPA3 Nedir?

WiFi WPA3 Daha İyi Şifreleme ve Daha Güvenli Akıllı Evler Vaat Ediyor.WPA3 Nedir? ve WPA3 Güvenlik Standardı Özellikleri Nelerdir?

WiFi güvenliği 14 yıl sonra yeniden güçlü bir güncelleme alıyor. Wi-Fi Alliance resmi olarak WPA3 Güvenlik Standardını duyurdu.

Kablosuz ağda kalıcı olarak bir çok güvenlik açığını kaldırmayı vaat eden yeni nesil kablosuz ağ standardı WPA3.

WPA3 Standardının en önemli yanlarından birisi de; verilerinizi WiFi ağında olası gizlice dinlenmeye karşı korumanız için bireysel veri şifrelemesi getiriyor. Şifrenizi başkaları tarafından tahmin edilmesi artık giderek zorlaşıyor. Eş zamanlı kimlik doğrulaması üzerinden daha zorlu parolalar oluşturulması artık zorunlu hale getiriliyor.

Profesyonel seviyede WPA3-Enterprise güvenliği kullanıyorsanız, güvenli veriyi kırmaya zorlaştıran 192 bit şifreleme gücüne “eşdeğer” olacaksınız. Ayrıca, Easy Connect aracılığıyla akıllı ev cihazları için daha kolay kurulum da olacak; bu da telefonunuzun; küçük bir ekrana sahip veya hiç ekrana sahip olmayan cihazlarla da WiFi üzerinden  iletişim kurmasına olanak tanıyacak.

WPA3 Destekli WiFi – Daha sıkı güvenlikten otomatik olarak yararlanamayacaksınız!

WPA3 desteği cihaz üreticilerinin güncellemelerine bağlı. Söz konusu desteği muhtemelen üreticilerin yeni cihazlarında göreceğiz. Dolayısı ile WPA3 yeni kablosuz cihazlarda varsayılan olarak gelebilir. WPA2 desteği elbette bitmeyecek, WPA3 sertifikalı cihazlarda bundan sonra zorunlu hale gelecek. Bu elbette teknoloji endüstrisi için iyi haber.

Bu ister yönlendirici, ister akıllı telefon olsun, kullandığınız kablosuz ağ cihazlarında daha sıkı ve daha güvenli bir ortam sunuyor. Elbette mümkün olduğunca ….

Wi-Fi.org