Sosyal Medya

Windows

Windows 10 İçin İlk Büyük Güncelleme Geldi?

Kullanıcıların uzun zamandır beklediği Windows 10 güncellemesi yayınlandı!

Kullanıcıların uzun zamandır beklediği Windows 10 güncellemesi yayınlandı!

Microsoft, sürekli olarak geliştirme sözü verdiği Windows 10’a yeni işlevler ve bir dizi geliştirme sunan ilk büyük güncelleştirmesini bugün kullanıma sundu. Threshold 2 ve “Sonbahar Güncellemesi” adıyla tanıdığımız güncelleme, firmanın haber bülteninde “sürüm 1511, 10586” ve “Kasım güncellemesi” olarak anılıyor.

İşte Windows 10’un ilk büyük güncellemesi olan Kasım güncellemesinde önce çıkanlar:

  • Performansta yapılan geliştirmeler sayesinde günlük görevler daha hızlı. Windows 10, aynı cihazda yüklü Windows 7’ye göre yaklaşık yüzde 30 daha hızlı açılıyor.
  • Microsoft Edge, fareyi sekmelerin üzerine getirdiğinizde onların bir ön izlemesini gösteriyor. Böylece bulunduğunuz sekmeyi terk etmeden, diğer sekmelerde ne olduğuna göz atabiliyorsunuz. Favori sitelerinizi ve okuma listelerinizi eşitleme işlevine kavuşan Microsoft Edge’de güvenlik ve performansa yönelik geliştirmeler de var.
  • Ülkemizde halen kullanılamayan dijital asistan Cortana, cihazınızın kalemini kullanarak Cortana Notebook üzerinde not almanıza izin veriyor. Bunu yaptığınızda yazdığınız eposta adresi, telefon numarası ve hatta gerçek adresler otomatik olarak tanınıyor ve bu bilgilerle bir hatırlatıcı oluşturmanıza yardımcı olunuyor.
    Dün yayınlanan ve Windows 10’u temel alan Xbox One Experience güncellemesini izleyen güncelleme, Takvim, Posta, Fotoğraflar, Xbox, Groove, Mağaza, OneNote ve Solitaire gibi Microsoft tarafından sunulan uygulamalarda da yenilikler yapıyor.

Güncelleme bugün itibariyle Windows Update üzerinden Windows 10 kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

Temiz yükleme yapmak isteyenler ne yapmalı?

Windows 10’u güncellemek yerine, boş bir diske kurulum yapmak isteyenler, ISO dosyalarını MSDN üzerinden (üyelik gerekli) indirebiliyorlar. MSDN üyeliği olmayanlar ise Microsoft’un indirme sayfasına yönlendiriliyorlar. Bu sayfada Windows 10’un Kasım güncellemesini içeren bir yükleme medyasını nasıl oluşturabileceğiniz, detaylarıyla anlatılıyor.