Sosyal Medya

Windows

Windows 11 göründü, Başlat Menüsü ortaya taşındı!

Windows 11'in gerçekten geliyor olduğunu gösteren yeni kanıtlar ortaya çıktı. Windows 10X'e benzediği neredeyse kesinleşti. Merkeze taşınan Başlat Menüsü ve açılan pencere kenarlarının yuvarlatılmış olduğu ilk sızan görselden anlaşılıyor.

Windows 11 göründü, Başlat Menüsü ortaya taşındı!

Windows 11’in gerçekten geliyor olduğunu gösteren yeni kanıtlar ortaya çıktı. Windows 10X’e benzediği neredeyse kesinleşti. Merkeze taşınan Başlat Menüsü ve açılan pencere kenarlarının yuvarlatılmış olduğu ilk sızan görselden anlaşılıyor. Başlat menüsünün ortada yer almış olması birazda Mac’i anımsatıyor…İşte detaylar…

Windows 11’in kesinlikle gerçek olduğunu görüyoruz. Bir Baidu kullanıcısı tarafından paylaşılan 2 görüntüde dikkat çeken ilk şey, Başlat menüsünün ortaya geldiği ve Windows Pencerelerinin yuvarlatılmış köşeleri…

Geliştirilmesine devam edilmeyen yani son verilen Windows 10X izleri gözlemleniyor. Özellikle mobil dostu kullanıcı ikonları var. Geliştiricilerin ve bazı gazetecilerin Windows 11.ISO’suna erken sahip olmaya başladığını da biliyoruz.

Aslında çok kalmadı, 24 Haziran’da Windows 11 resmi olarak tanıtılacak. Belki de Microsoft bir sızıntıyla biraz heyecan fırtınası yaratmak istedi.

Ancak gerçek şu ki, tasarım açısından Windows 11, bir önceki Windows 10’dan önemli ölçüde farklı görünmüyor. Ancak özellikle kullanıcı arayüzünde göze çarpan UI ince dokunuşlar ve ayarlar geliştirilmiş.

Yuvarlatılmış köşelere ek olarak, bir pencereyi ekranınızdaki belirli bir noktaya kolayca kaydırmanıza olanak tanıyan yeni yakalama kontrolleri var.

Windows 11 gerçekten göründüğüne göre, Microsoft’un neden 10X’i geliştirmekten vazgeçtiğini de anlamış bulunuyoruz. Zira bu işletim sistemi Surface Neo gibi çift ekranlı cihazlar için tasarlanmıştı  ancak Microsoft tipik tek ekranlı dizüstü bilgisayarlara döndüğünü duyurdu.

Microsoft’un bazı ara işletim sistemlerinde yaşadığı fiyaskoları da henüz unutmuş değiliz. Ayrıca Microsoft’un yeni işletim sistemine geçiş süresini de 4 yıl gibi planladığını, Windows 10 vereceği destek süresinin 2025’te biteceğini açıklamasından da biliyoruz.

Bir çok kullanıcının yeni işletim sistemine mesafeli yaklaşacağını tahmin etmek zor değil ayrıca tabletler ve ARM tabanlı cihazlar ve çift ekranlı cihazlar için olacak Windows’un nasıl çalışacağını görmekte fayda var.

Microsoft’un genelde ara işletim sistemleri biraz sıkıntılı olur. Bu nedenle Windows 11’e ben temkinli yaklaşıyorum. Ancak kullanıcı arayüzü güzel görünüyor tabi..