Sosyal Medya

Donanım

XPG XENIA Gaming Notebook’u Tanıtmaya Hazırlanıyor

XPG XENIA Gaming Notebook’u Tanıtmaya Hazırlanıyor

Oyuncular için hazırladığı ürünleri bilgisayar bileşenleri ile zenginleştiren XPG, Intel ile işbirliği içinde geliştirdiği XENIA gaming notebook ile oyun bilgisayarı segmentine giriyor. 

 Oyuncular ve esporcular için yüksek performanslı RAM ve SSD gibi ürünler sunan XPG, 15.6 inçlik gaming notebook modeli XPG XENIA’nın yıl içerisinde raflarda yer alacağını duyurdu. XPG, yeni ürününün tanıtımını 22 Nisan günü Türkiye saati ile 17.00’da markanın YouTube kanalı üzerinden gerçekleştireceği canlı yayınla yapacak.

XPG’nin ilk oyun bilgisayarı olma özelliğini taşıyan ürün, Intel® ile işbirliği içerisinde tasarlandı. Kullanıcılarına üstün bir performans sunması için XENIA’da Intel Core™ i7 işlemciye ek olarak NVIDIA® GeForce® RTX ve GTX grafik kartları ile XPG’nin kendi üretimi olan SSD ve bellekler kullanıldı.

XPG Genel Müdürü Alex Yin XENIA ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti, “Oyuncu topluluğuna XPG XENIA’yı sunmaktan dolayı çok sevinçliyiz. Onlara içinde Intel’in en yeni teknolojilerini barındıran yeni nesil sistemler sunmaktan memnunuz. Sahip olduğumuz tutkuyu ve gücü oyun sektörüne kanalize ederek oyunculara piyasadaki en iyi gaming laptop tasarımını cazip bir fiyatla sunmayı hedefliyoruz.

Öte yandan Intel Sistem Ürünleri Grubu Genel Müdürü Joel Christensen ise XPG ile olan işbirliğini şöyle değerlendirdi;

“Intel olarak XPG’nin ilk gaming notebook modeli XENIA üzerinde XPG ekibiyle çalışmaktan gurur duyduk. XPG’nin ödüllü SSD’leri ve hızlı bellekleri güçlü Intel işlemciler ile birleşince ortaya teknoloji meraklılarının bayılacağı, metal gövdeli ince ve hafif bir cihaz çıktı.”

XPG ve Intel İş Birliği

Gücünü Intel’in başarılı Core i7-9750H işlemcisinden alan XPG XENIA; bu sayede kullanıcılarına Thunderbolt™ 3 bağlantısından ve Intel’in gelişmiş Wi-Fi 6 kablosuz teknolojisinden faydalanma imkânını sunuyor. Bunun yanında içerisinde XPG’nin pek çok ödül kazanan, saniyede 3500MB’a kadar okuma ve 3000MB’a kadar yazma hızlarına ulaşabilen SSD modeli SX8200 Pro ile yüksek hızlı 32GB DDR4 bulunan ürün, kullanıcılara hem oyunlarda hem de büyük güç gerektiren işlemlerde yüksek performans vadediyor.

XPG XENIA Gaming Notebook’u Tanıtmaya Hazırlanıyor

Göz Alıcı Grafikler

15.6 inç büyüklüğünde Full HD IPS ekrana sahip olan XPG XENIA; 144Hz tazeleme hızı ve geniş görüş açısı sayesinde son derece akıcı ve göze hoş görünen görüntüler ortaya koyuyor. Ürünün yalnızca 5mm genişlikteki ekran çerçevesi, ekran alanını korurken cihazın büyüklüğünü mümkün olduğunca küçültmeyi sağlamış. XENIA;  yüksek performansı garantilemek için NVIDIA’nın Turing™ mimarisiyle tasarlanan grafik kartlarını kullanıyor. Kullanıcılar GeForce® RTX 2070 Max-Q veya GTX 1660Ti olmak üzere iki farklı grafik kartına sahip modellerden ihtiyaçlarına uygun olanı seçme şansına sahipler.

Ne İstediğini Bilen Oyuncular İçin

XPG XENIA baştan sona oyuncular düşünülerek tasarlandı. Taşınabilir olması için büyük çaba sarf edilen XPG XENIA oyun bilgisayarı yalnızca 1,85 kilo ağırlığında ve 20,5mm kalınlığında. Ürün bu boyutlarına rağmen 10 saate kadar pil ömrü sunabiliyor. Ürünün RGB aydınlatmalı optik anahtarlı mekanik klavyesi ise hem üstün bir tepki süresi hem de uzun kullanım ömrü sunuyor.

XPG XENIA’nın bütün özellikleri 22 Nisan günü saat 17.00’da YouTube üzerinden gerçekleştirilecek bir canlı yayınla detaylı olarak tanıtılacak. Canlı yayını youtube.com/channel/UCsLsrE0vPP7EUs7Tza_lsTQ adresinden takip edebilirsiniz.