Sosyal Medya

Genel

Yeni iPhone’ları Hangi Ülkeler Çift SIM Destekli Kullanabilecek?

iPhone Xs ve iPhone Xs Max e-SIM destekli geliyor. Peki hangi ülkeler e-SIM teknolojisini Destekliyor? Yeni iPhone'ları Hangi Ülkeler Çift SIM Destekli Kullanabilecek?

Apple’ın Yeni iPhone’larındaki eSIM Teknolojisini Sadece 9 Ülke Destekliyor! En azından Şimdilik!

Apple’ın 12 Eylül’de duyurduğu iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerindeki yerleşik ikinci SIM desteği hangi ülkelerin operatörleri tarafından destekleniyor?

Yeni iPhone Xs ve Xs Max çift SIM kartı desteği ile geldi. Çin için fiziksel olarak iki SIM’i destekleyen özel bir sürümde olacak. Beklendiği gibi Apple, Çin ve Hindistan akıllı telefon pazarlarındaki payını daha fazla arttırmak için doğru adımı attı. Ancak Çin dışında olacak ülkelerde ise e-SIM teknolojisi kullanılacak.

e-SIM teknolojisini bir çok faydası olmasına rağmen henüz dünya genelinde geniş çapta kullanım alanı ve desteği bulmuş değil.

Şu anda sadece dokuz ülke eSIM desteği sunuyor.

Yeni iPhone’ları Hangi Ülkeler Çift SIM Destekli Kullanabilecek?

  1. Avusturya,
  2. Kanada,
  3. Hırvatistan,
  4. Çek Cumhuriyeti,
  5. Almanya,
  6. Macaristan,
  7. Hindistan,
  8. İspanya,
  9. İngiltere ve ABD

Çin’de, Apple’ın özel çift SIM kartlı sürümü nedeni ile zaten az olan e-SIM desteği bir sıkıntı yaratmıyor. Yine de her iki büyük taşıyıcı, China Telecom ve China Mobile, Pekin hariç birkaç şehirde eSIM desteğini şimdiden başlattı bile.  Bu özellik hemen kullanıma sunulacakken, dünyanın geri kalanında kullanıcıların Apple’ın bu sonbaharda eSIM yazılım güncellemesini göndermesini beklemesi gerekecek.

Apple ilk eSIM’i Apple Watch Series 3‘e getirdi ve bu da eSIM’in iPhone’larda bir görünüm kazandıracağına dair spekülasyonlara yol açtı.

Resmi iPhone XS duyurusuna liderlik eden ikili SIM kart desteği, Hindistan, Filipinler ve Çin gibi pazarlardaki müşterileri çekmek için biçilmiş kaftan. Bu pazarlar için Çift SIM Desteği Neden Önemli?

eSIM desteği küresel bazda şimdilik düşük ancak iPhone satışları ile bu teknoloji destekleyen cihazların sayısı arttıkça, operatörlerin de bu teknolojiyi benimsemesi hızlanabilir. e-SIM desteği kullanıcıların operatör geçişlerini hızlandıracak. Ancak Operatörler SIM ücreti adı altında iyi ücretlerinden pek vazgeçmek istemiyor ve işi yokuşa sökmek için elinden geleni ardına koymuyor.

Yeni iPhone’ları Hangi Ülkeler Çift SIM Destekli Kullanabilecek?