Sosyal Medya

Android

Yeni Katlanabilir Huawei Mate X Şubat’ta tanıtılıyor

Yeni Katlanabilir Huawei Mate X Şubat 2020'de duyurulacak. Yeni Mate X nasıl özelliklere sahip olacak? Özellikle daha hafif olması bekleniyor

Huawei, Şubat’ta yeni katlanabilir ekranlı Mate X modelini tanıtıyor

Yeni Katlanabilir Huawei Mate X Şubat’ta tanıtılıyor.

Huawei, 24-27 Şubat tarihlerinde Barselona’da gerçekleşecek olan bir sonraki Mobil Dünya Kongresi fuarında, yeni nesil katlanabilir akıllı telefonu Huawei Mate X’leri tanıtacak.

Frandroid’e konuşan Huawei CEO’su Richard Yu;

“Mate X’ler, Huawei’nin ilk katlanabilir telefonu olan 2.400 $ Mate X’in halefidir ve daha iyi bir menteşeye, daha dayanıklı bir ekrana ve Huawei’nin yeni Kirin 990 yongasına sahip olacak.” diyor.

Gerçekten de şık, ince bir tasarıma, güzel bir ekrana ve güçlü özelliklere sahip olan umut verici bir cihazdı; ancak yeni Huawei telefonlarını Çin dışında işe yaramaz hale getiren ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarından etkilenen Huawei’nin yaşadığı bu sıkıntılar neden oldu.

Yu ayrıca özellikle bir noktaya daha değiniyor. Huawei’nin gelecekte daha fazla katlanabilir akıllı telefon üreteceğini belirtmenin yanında özellikle de ağırlıklarında ciddi gelişmeler olacağını söylüyor. Aslında bu telefonların diğerlerinden daha hafif olması gerekir diyor.

Katlanabilir ekranlar konusunda istekli sadece Huawei değil tabi. Samsung aslında bu işin başını çekiyordu ancak; sorunlu Galaxy Fold ile biraz sıkıntı yaşadılar. Bana göre Motorola’nın katlanabilir ekranlı yeni RAZR modeli, dikey katlanabilir ekranlı modellere temel teşkil edecek kadar güzel. Samsung’ta şu günlerde benzer bir model üzerinde çalışıyor. Weibo’da dolaşan Samsung’un bir sonraki Galaxy Fold modelinin resimleri için tıklayabilirsiniz.