Sosyal Medya

Genel

YKS Sonuçları Açıklandı, ÖSYM YKS sonuçları sorgulama sayfası

YKS Sonuçları Açıklandı, ÖSYM YKS sonuçları sorgulama sayfası...YKS sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden 27 Temmuz Pazartesi sabahı erişime açıldı.

YKS 2020 sonuçları açıklandı: ÖSYM YKS sonuçları sorgulama sayfası

YKS sonuçları açıklandı. Sınav sonuçları “sonuc.osym.gov.tr” adresinde yayımlandı. Üniversite tercihleri 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

YKS sonuçları, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden 27 Temmuz Pazartesi sabahı erişime açıldı. ÖSYM takvimine göre 28 Temmuz tarihinde açıklanması beklenen YKS 2020 sonuçları, böylelikle bir gün önce öğrencilerin erişimine açılmış oldu. Adaylar, TC Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile sonuçlarını görüntüleyebilecek.

YKS sonuçları 27 Temmuz Pazartesi günü saat 07.30 itibariyle açıklandı. ÖSYM, sınav sonuçları duyurusunu şu ifadelerle yaptı;

“27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2020-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına  27 Temmuz 2020 tarihinde saat 07.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.”

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

YKS tercihleri 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

Adaylar, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin //www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak.

YKS Kılavuzuna Dikkat!

Geçtiğimiz hafta ön bilgilendirme amacıyla adayların erişimine açılan 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, YKS sonuçları sonrasında son hali ile yeniden paylaşılacak. Öğrenciler, yayımlanmasının ardından YKS tercih kılavuzunu ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden edinebilecek