Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Youthall Aday Takip Sistemi, İşveren ve Genç Yeteneklere Harika Çözüm!

Gençlerin kariyer platformu Youthall, Aday Takip Sistemi’ne (ATS) eklediği otomasyon ve yapay zeka entegrasyonu ile hem gençlere hem de işverenlere rehberlik ediyor.

Youthall Aday Takip Sistemi, İşveren ve Genç Yeteneklere Harika Çözüm!

YOUTHALL, ADAY TAKİP SİSTEMİ İLE İŞVERENLERLE GENÇ YETENEKLERE NOKTA ATIŞI ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Gençlerin kariyer platformu Youthall, Aday Takip Sistemi’ne (ATS) eklediği otomasyon ve yapay zeka entegrasyonu ile hem gençlere hem de işverenlere rehberlik ediyor. Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli kariyer platformu olan şirket, işverenlere ilan oluşturmadan özgeçmiş değerlendirme ve mülakat aşamalarına kadar tüm süreçlerde yapay zeka ve otomasyon araçlarını kullanarak yol haritası sunuyor.  

 

Üstün teknolojik gücü ve yenilikçi yaklaşımıyla hem gençlere hem de işverenlere rehberlik eden Youthall, yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerin gücünden faydalanarak kariyer platformları arasındaki öncü konumunu pekiştirmeyi sürdürüyor. OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT entegrasyonu ile Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli kariyer platformu olma unvanını kazanan şirket, Aday Takip Sistemi’ne (ATS) eklediği otomasyon ve yapay zeka entegrasyonu ile işverenleri aradıkları genç yeteneklerle buluşturuyor. Gençlerin işverenlerle paylaşacağı özgeçmişlerini geliştirmeye yönelik çok büyük bir adım atarak özgeçmiş oluşturma sürecini yapay zekanın yetenekleriyle geliştiriyorlar. Yapay zeka tarafından kusursuzca hazırlanan özgeçmişler; genç yetenekleri aradıkları iş fırsatlarıyla, işverenleri ise işlerine verimlilik kazandıracak yeni potansiyel çalışanlarıyla buluşturarak bir aracı görevi üstleniyor.

 

“Gençlere ve işverenlere rehberlik ediyoruz”

Yapay zeka teknolojisinin adayların özgeçmişlerinde yaptığı güncellemeler ve verdiği geri bildirimlerin iş arama sürecini ciddi oranda kolaylaştırdığına dikkat çeken Youthall Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Aykan, “Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli kariyer platformu olarak, işverenlere özel teknolojik çözümler sunuyoruz. İş ilanları oluşturma ve özgeçmiş hazırlama süreçlerinde yapay zeka teknolojisini kullanarak, gençlerin daha etkili ve güçlü özgeçmişler oluşturmalarına yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda, işverenlerin daha verimli ilanlar yayınlamalarına da olanak sağlıyoruz. Bu sayede işverenler, daha az çaba harcayarak en uygun adayları daha hızlı bir şekilde işe alabiliyorlar.” dedi.

 

Yapay zeka, özgeçmiş oluşturma sürecini destekliyor

1,2 milyonu aşkın genç ve 1000’den fazla şirket tarafından kullanılan Youthall, özgeçmişlerin ‘Hakkında’ kısmına eklenen en az 100 karakterlik metni, 1000 karaktere çıkaran bir yapay zeka teknolojisi sunarak gençlere kendilerini daha iyi ifade etme fırsatı sunuyor. Yapay zeka teknolojisi, özgeçmişlerde geliştirilmesi gereken alanlar hakkında gençlere geri bildirimde bulunuyor. Böylece gençler, kendileri hakkında ekleyecekleri yetenek, yetkinlik veya hobi gibi bilgiler ile rakiplerinden birkaç adım öne çıkabiliyor. Özgeçmiş oluşturma sürecinde gençlere rehberlik eden yapay zeka teknolojisi, iş arama sürecini kısaltarak başarıyla sonuçlanmasını destekliyor.

 

İş arama sürecinde zaman tasarrufu sağlanıyor ve verimlilik artıyor

İş arama süreci, gençler ve işverenler için daha kolay hale geliyor. Bu sistem; işverenlere iş ilanlarını, gençlerin ilgisini daha kısa sürede çekecek hale getirme konusunda yardımcı olurken, iş ilanının daha uygun aday profillerine ulaşmasını da mümkün kılıyor. İş ilanı oluşturma sürecinde, ilan başlığı ve anahtar kelimelerin eklenmesinin ardından ChatGPT sistemi, pozisyonun gerektirdiği özelliklere uygun yapay zeka destekli ilan açıklamaları öneriyor. Böylece iş arama sürecinde harcanan zamandan tasarruf edilirken aynı zamanda verimlilik de elde ediliyor.

 

“İşverenlerin aday değerlendirme sürecini daha etkin hale getiriyoruz”

Geliştirdikleri sistemle aday değerlendirme sürecini daha etkin hale getirdiklerine dikkat çeken Aykan, “Sistemde gelen başvurularda özgeçmişinin yapay zeka tarafından incelemesine izin veren adaylar arasından şirket tarafından belirlenen özgeçmişler incelenebiliyor. 10 üzerinden adayın pozisyona uygunluğu ile ilgili puanlama yapılıyor ve aday hakkında işverene özet bilgi veriliyor. İşverenler gelen başvurular arasında seçtikleri adayları, yapay zeka ile değerlendirerek mülakat aşamalarında zaman kazanıyor ve farklı aşamalarda karşılaşacakları maliyetleri minimuma indirebiliyor” dedi.

 

“Tek bir platform ile tüm işe alım sürecinin yönetilmesini amaçlıyoruz”

İşverenlerin işe alım süreçlerini yenilikçi ve gündemi takip eden bir yaklaşım ile daha hızlı ve kolay bir hale getirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Aykan, konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu:

“Bu yeniliklerimizle Youthall üzerinden gerçekleştirilen işe alım yöntemlerine ek olarak, ilanlara başvuru yapan adayların profillerinin ilan ile örtüşmesi durumunda, aday takip sistemimizdeki otomasyon yazılımı devreye giriyor. ATS içerisinde adaylar şirketin belirlediği kriterlere uygunluk durumlarına göre, ilana özel dizayn edilmiş farklı mülakat aşamalarına otomatik taşınabiliyor. Sistemden her aşamaya göre kurgulanmış e-postalar ve video mülakat soruları iletilebiliyor. Envanter platformları ile yaptığımız entegrasyonlar sayesinde envanterler gönderilebiliyor ve sonuçları görüntülenebiliyor. Böylece adaylar, başvuru süreçleri devam ediyor olmasına rağmen mülakat süreçlerini daha hızlı ve verimli bir şekilde değerlendirilebiliyor. Yapay zeka desteği ile işverenler, adayın uygunluğunu analiz edebiliyor ve aday hakkında öneriler alabiliyor. Youthall olarak; tek bir platform ile tüm işe alım sürecinin yönetilmesini sağlıyoruz. Böylece işverenlerin işe alım sürecinde harcadıkları zaman ve çabayı minimuma indiriyoruz. Sağladığımız geri bildirimler sayesinde işverenlerin gelen aday başvuruları hakkında daha iyi bir fikir sahibi olmalarının önünü açıyoruz. Türkiye’de henüz olgunlaşma aşamasında olan bir konuda öncü olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”