Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

YOUTHALL, Toplumsal Fayda Odaklı Şirketleri Gençlerle Buluşturdu!

Gençlerin kariyer platformu Youthall; 21-22 Mart tarihlerinde online olarak düzenlediği Social Awareness Career Summit’te gençleri, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetleriyle öne çıkan şirketlerle buluşturdu.

YOUTHALL, Toplumsal Fayda Odaklı Şirketleri Gençlerle Buluşturdu!

 

  • Youthall, sektörlerinin önde gelen profesyonelleriyle Türk iş dünyasında sürdürülebilirliği ele aldı.
  • Social Awareness Career Summit’te Toplumsal Fayda Odaklı Şirketler Gençlerle Buluştu.

 

Gençlerin kariyer platformu Youthall; 21-22 Mart tarihlerinde online olarak düzenlediği Social Awareness Career Summit’te gençleri, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetleriyle öne çıkan şirketlerle buluşturdu. Türkiye’nin önde gelen kurumlarının bu alandaki başarı hikayelerini dinleyen gençler, sürdürülebilirlik ekosisteminden doğan yeni iş tanımlarına dair de vizyon kazanmış oldu.  

 

Dünya genelinde iklim krizinin etkilerinin artması, iş dünyasında da önemli bir dönüşüme neden oldu. Şirketlerin dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmek için sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini odağına aldığı günümüzde; gençler de bu alandaki kariyer fırsatlarını yakından takip ediyor. Sürdürülebilirlik ekosisteminden doğan yeni kariyer olanakları her geçen gün artarken, Uluslararası Çalışma Örgütü’ne göre, sayısı hızla artan yeşil yakalı iş tanımlarının 2030’a kadar 24 milyon yeni istihdam yaratması bekleniyor.

 

Her zaman gençleri odağına alan ve kariyer olanakları sunmanın yanı sıra, bu yönde gençlerin gelişimini destekleyen Youthall; Social Awareness Career Summit ile bu alanda projeleri olan Türkiye’nin önde gelen şirketlerini, üniversite öğrencileri ve yeni mezun gençlerle buluşturdu. Sürdürülebilirliği en geniş tanımı ile ele almak amacıyla, Youthall tarafından 21-22 Mart tarihlerinde online olarak düzenlenen Social Awareness Career Summit, yeni kariyer fırsatlarına dair de bir perspektif sundu.

 

Etkinliğin 21 Mart’taki oturumunda Borçelik İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Derya Demirer, Coşkunöz Holding Coşkunöz Eğitim Vakfı Hibe ve Kuluçka Programları Yöneticisi Serhat Karasangur, Coşkunöz Holding İşveren Markası ve Çalışan Deneyimi Uzmanı Gözde Demir, Mey Diageo Sürdürülebilirlik Müdürü Hazal Suveren, Pegasus Airlines Marka Yönetimi Başkanı Nazlı Elif Tan Erek, Pegasus Akademi Başkanı Bahar Ergökmen, Pegasus Airlines Yetenek ve Kültür Yönetimi Lideri Sumru Reyhan Yüce, SOCAR Türkiye İletişim Grup Direktörü Özlem Kaya ve TSKB İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Melis Sökmen konuşmacı olarak yer aldılar.

 

22 Mart’ta ise AstraZeneca İletişim Müdürü Gülin Şeremet, CCI Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Direktörü Burçun İmir, ETİ Sürdürülebilirlik, Bakım ve Teknik Hizmetler Direktörü Emrah Erdoğan, ETİ Kurumsal İletişim Yöneticisi Orkun Güneş, Kastamonu Entegre Ar-Ge Kıdemli Yöneticisi Gülşah Balamut, Servier Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Zeynep Ağar, Servier Kıdemli İşe Alım ve Organizasyonel Gelişim Uzmanı Buket Günaydın, , Unilever Türkiye Kurumsal İletişim Kıdemli Müdürü Derin Şenerdem ve Viatris Kurumsal İlişkiler Direktörü Esin Eylem Sönmez hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerini anlattılar.

“Şirketlerle gençler arasında sinerji yaratmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”

Etkinlikle ilgili görüşlerini paylaşan Youthall Kurucu Ortağı Elis Aykan, “Gençler için sürdürülebilirlik sadece çevreciliği değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik adaleti de içeriyor. 2023’te gerçekleştirdiğimiz ‘Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması 2023’e göre gençler; çalıştıkları şirketlerin çevre ve insanlık için katma değer sağlayan adımlar atmalarını önemsiyor. Sürdürülebilirlik konusunu odağına alan yeni kariyer olanakları; sadece çevreye katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda güvenli ve tatmin edici bir çalışma ortamı da sunuyor. Bu nedenle genç yetenekleri istihdam etmek isteyen şirketlerin sürdürülebilirlik konusunda da gerçek ve uygulanabilir adımlar atması her geçen gün daha önemli hale geliyor. Gençlerin kariyer platformu Youthall olarak, sektörlerin lider firmalarıyla gençleri buluşturduğumuz bu etkinliklerde iş dünyasının değişimini iki tarafa da aktarabilmekten ve bir sinerji yaratmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu buluşmalara farklı alanlarda da devam edeceğiz” dedi.