Sosyal Medya

Genel

YouTube Yeni Arama Seçeneği Duyuruldu

YouTube, yeni hizmeti ile gelen 360 derece videolara kullanıcıların daha kolay ulaşması için yeni arama seçeneğini duyurdu.

YouTube, yeni hizmeti ile gelen 360 derece videolara kullanıcıların daha kolay ulaşması için yeni arama seçeneğini duyurdu.

Youtube’a geçtiğimiz ay eklenen 360 dereceli videolar için yeni biz özellik geldi. Bu özelliğin Teardown’un ‘küresel’ ve 4K videoları için arama sonuçları filtresi özelliği seçeneğini ortaya çıkarmasından sonra geldiğini de belirtelim.

Youtube uygulaması için hemen ardından gelen güncelleme 4K videoları filtrelemeyi sağlıyor. Ancak bu güncelleme nedense küresel videoları reddediyor. Google sonunda Android uygulamacı ve web arayüzü için kullanıcılarına filtreleme özelliğini sunuyor.

360 Derece Videolara Kolay Ulaşın
Filtreyi bulmak çok zor değil, arama kısmına gidip filtrele butonuna tıklayıp ve 360 derece’yi seçmeniz yeterli olacaktır. Youtube web arayüzünden kullanmak isteyenler için bu buton arama alanının hemen üzerinde ve ‘Filtreler’ etiketinin yanında açıkça görünüyor. Android uygulaması için bu buton en sağda ve uzunluğu azaltan 3 yatak çizgi ile belirtiliyor.
youtube-360-derece-4k

360 derece filtresi Youtube’un web arayüzünde herkes için görünüyor, ancak henüz tüm Android cihazlarda mevcut olmayabilir. Google bunu şimdilik server seviyesinde açık tutuyor, bu yüzden eğer hala bu özelliğe sahip değilseniz, Youtube uygulamasını baştan başlatın.