Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yurt dışı çıkış harcına yüzde 200 zam yapıldı!

Yurt Dışı Çıkış Harcı'na Yüzde 200 Zam Yapıldı. Daha önce 50 TL olan Yurt Dışı Çıkış Pulu bundan sonra 150 TL olarak ödenecek. Karar Resmi Gazetede yayınlandı.

Yurt dışı çıkış harcına zam geldi!

Resmi Gazete’de yayınlanan değişikliğe göre, yurt dışına çıkanlardan çıkış harcı olarak bundan sonra 150 TL alınacak. Daha önce 50 TL olan çıkış harcına yüzde 200 zam yapılmış oldu.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Yurt dışı çıkış harcı 150 liraya yükseltildi

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan ‘Yurt Dışına Çıkış Harç Tutarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar’ ile yurt dışına çıkış için alınan harç tutarı 50 TL’den 150 TL’ye yükseltildi.

Resmi Gazete’deki kararda şu ifadeler yer aldı:

“8/3/2007 tarihli ve 5597 sayılı Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesinde yer alan harç tutarı 150 Türk Lirası olarak yeniden belirlenmiştir.”

 

” ‘Yurt Dışına Çıkış Harç Tutarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar’ ile yurt dışına çıkış için alınan harç tutarı 50 TL’den 150 TL’ye yükseltildi. Yürürlüğe giren kararın, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütüleceği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip yurt dışına çıkan 7 yaşından büyük tüm Türk vatandaşlarının ödemesi zorunlu olan harç bedeli 15 Temmuz 2019 yılından bu yana 50 TL olarak uygulanıyordu. “