Sosyal Medya

Sağlık

15 dakikalık, 5 dolarlık COVID-19 testi FDA yetkilendirmesi alıyor

15 dakikalık, 5 dolarlık COVID-19 testi FDA yetkilendirmesi alıyor. Abbott, basın bülteninde ayda 50 milyona kadar test üretmeye başladığını ve bunu 5 dolarlık  bir fiyata sunacağını söyledi.

Abbott’un 15 dakikalık, 5 dolarlık COVID-19 testi FDA yetkilendirmesi alıyor

5 ABD doları değerindeki COVID-19 testi, olumsuz sonuçlardan sonra ‘dijital sağlık geçişi’ uygulamasıyla da eşleşiyor.

Dünya Sağlık Örgütünden tartışmalı Covid-19 testi ile ilgili açıklamalar gele dursun, ABD’deki FDA, Abbott’ın başka bir hızlı COVID-19 test kurulumuna acil kullanım yetkisi (PDF) verdi. BinaxNOW COVID-19 Ag Card, 15 dakika içinde doğrudan kart üzerinde görünen sonuçlar test edebilir ve Abbott;  bu sonuçları, negatif testi yapan kişiler için “geçici dijital sağlık geçişi” olarak kullanılması amaçlanan bir uygulama olan Navica ile eşleştirebiliyor.

Abbott, basın bülteninde ayda 50 milyona kadar test üretmeye başladığını ve bunu 5 dolarlık  bir fiyata sunacağını söyledi.

BinaxNow testi, SARS-CoV-2’den nükleokapsid protein antijenini tespit etmek için bir burun çubuğu örneği ve kredi kartı büyüklüğünde bir reaktif kartla çalışır ve şirket; sağlık uzmanları tarafından herhangi bir yerde uygulanabileceğini söylüyor. Verilen sözleri yerine getirirse, bir yönetici Bloomberg’e “test sonuçları için mevcut bekleme sorunun üstesinden gelmeye yardımcı olmak için büyük ölçekte kullanılabileceğini” söyledi.