Sosyal Medya

iPhone

6.7 inçlik bugüne kadar ki en büyük iPhone’a hazır mısınız?

6.7 inçlik bugüne kadar ki en büyük iPhone ekranı, 2020 model iPhone 12 modellerinde görebiliriz. 5.4 inç'ten başlayan iPhone 12 modelleri

Apple 2020’de bu güne kadar ki en büyük iPhone modelini sunabilir

6.7 inçlik iPhone 12 modeline hazır mısınız? En büyük iPhone, en büyük ekranlı iPhone desek belki daha doğru olacak. iPhone 12 6.7 inçlik bir sürüm içerebilir.

Akıllı telefonlarda ekran boyutu günümüzde hiç olmadığı kadar daha önemli hale geldi. Hatta çok çok önemli bir özellik haline geldi. Yeni yayınlanan raporlara göre, Apple’ın en büyük iPhone modelini 2020’de görebileceğimizi gösteriyor.

CNBC tarafından belirtilen ve Koreli haber sitesi ETNews’te yer alan habere göre, Apple’ın muhtemel adı iPhone 12 olacak seride, üç adet yeni iPhone modeli duyuracağı belirtiliyor. Ancak burada en önemli ayrıntı ekran ölçülerinde.

6.7 inçlik bugüne kadar ki en büyük iPhone'a hazır mısınız?

Bugünkü iPhone 11 serisinin ekran ölçülerini bir hatırlayacak olursak;

ETNews haberine göre ise en küçük iPhone 12 modeli 5.4 inçlik, orta seviye olan 6.1 inç olarak aynı kalacak. Ancak bugüne kadar ki en büyük iPhone, iPhone 12 ekranı 6.7 inç’e yükselecek.

Bu ölçü esasen iPad Mini’den 1 inç daha küçük. Yılların eğilimi iPhone ekranlarını bir Anlamda Android rakipleriyle rekabet edebilmek için giderek büyüttü…

Gelecek yıl ki yeni modeller arasında birde daha küçük bütçeli iPhone SE2 modelininde olması bekleniyor. 2020’de 4.7 inçlik, bir iPhone 8 kasasına sahip 399 dolarlık bu iPhone modelinden 1000 dolarların üzerine çıkan iPhone 12 modellerini de görebiliriz.

Geçen yıl iPhone modellerinin yada akıllı telefonların fiyatlarının 1000 dolar seviyesine çıkmasına en önemli etken OLED ekran maliyetleriydi. Şimdi ise buna şimdi de 5G desteği eklendi. Apple tahminleri konusunda uzman Ming-Chi Kuo’nun da beklediği gibi 2020 yılında iPhone modellerinde 5G desteğini görmeye başlayacağız ve bu bize biraz daha masraf olarak yansıyacak…

6.7 inçlik bugüne kadar ki en büyük iPhone’a hazır mısınız?