Sosyal Medya

iPhone

Yeni iPhone 14’ün Selfi Kamerası, Selfi severleri sevindirecek!

Selfi çekmeyi seviyorsanız, gülümseyinnn... Apple genellikle her yeni iPhone güncellemesinde özellikle arka kameraya odaklanıyor ve bir dizi geliştirime yayınlıyor. Ancak bu kez ön kamera ihmal edilmiyor. 

Apple, iPhone 14’ün kamerasında önemli bir güncelleme yapacak!

Selfi çekmeyi seviyorsanız, gülümseyinnn…

Apple genellikle her yeni iPhone güncellemesinde özellikle arka kameraya odaklanıyor ve bir dizi geliştirime yayınlıyor. Ancak bu kez ön kamera ihmal edilmiyor. 

Burada olası iPhone 14’ün hangi özelliklere sahip olacağının detaylarından ziyade selfi kamerası ile ilgili haberlere odaklanmak istiyorum. Öyle ki, yaptığı sızıntıların neredeyse tamamı doğru çıkan Analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın ön kamera donanımı tedarikçileri hakkında yeni bir rapor yayınladı.

Cowell, Genius, Alps ve Luxshare gibi isimler muhtemelen çoğu okuyucu için pek bir şey ifade etmese de (bunlar Apple’ın ön kamerasının parçalarını üretmek için ihale kazanan şirketler), Kuo’nun iPhone’un yeni özellikleri hakkında da bazı bilgileri ulaştığını görüyoruz. Elbette 14’ün selfie kamerası hakkında…

Öncelikle otomatik odaklanmaya sahip bir selfi kameramız olacak, yeni iPhone 14 modelinde. Bu daha net fotoğraflar ve genel olarak daha iyi bir görüntü kalitesi anlamına geliyor. Bunu sağlayan en önemli teknik değişikliklerden birisi 5 elementli bir lens yerine 6 elementli lens kullanılıyor olması olacak.

Bu konu ile ilgili 9to5Mac’te , iPhone 14’ün selfie kamerasının daha büyük, f/1.9 diyaframa sahip olacağını ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip ön kamerası olan iPhone 13 Pro’ya göre bir gelişme olacağını söylendi. Bu, düşük ışık koşullarında daha iyi fotoğraflar çekmenize yardımcı olacak özelliklere sahip olacağını başka bir kaynaktan gösteriyor.

iPhone’un ön kamerasına yapılan son büyük yükseltme, iPhone 11 Pro’nun önceki modelin 7 megapiksel kamerasına kıyasla 12 megapiksellik bir selfie kamerası ile piyasaya sürüldüğü 2019’da gerçekleşmişti. O günden beri selfi kamerası büyük ölçüde aynı kaldı.

Selfi kamerası değişince muhtemelen ön taraftaki çentik yerine büyük ölçüde daha farklı bir yapı görebiliriz. Önceki raporlar, iPhone 14’ün “Pro” modellerinin, 48 megapiksel ana arka kamera modülü ile “normal” modellerden önemli ölçüde daha güçlü olacağını gösteriyordu. Bunun selfie kamerası için de geçerli olup olmayacağı belli değil. Ancak güçlü ihtimal…