Sosyal Medya

Android

Android 12 Go Edition, ucuz telefonlara güç ve performans getiriyor!

Android 12'nin bütçe dostu - ucuz Android telefonlar için yapılmış yeni sürümünü 2022 model cihazlarda görmeye başlayacağız. Bütçe dostu akıllı telefonlar ile amiral gemisi akıllı telefonlar arasındaki performans farkları bir anlamda giderek daralıyor... Kullanılan malzeme ve tasarım farkları şimdi çok daha fazla ön plana çıkıyor. 

Android 12 Go Edition, ucuz telefonları daha hızlı ve daha verimli hale getirecek

Android 12’nin bütçe dostu – ucuz Android telefonlar için yapılmış yeni sürümünü 2022 model cihazlarda görmeye başlayacağız. Bütçe dostu akıllı telefonlar ile amiral gemisi akıllı telefonlar arasındaki performans farkları bir anlamda giderek daralıyor… Kullanılan malzeme ve tasarım farkları şimdi çok daha fazla ön plana çıkıyor.

Android 12 ile birlikte çok daha fazla cihaza ulaşan Google, bir başka Android 12 sürümü, Android 12 Go Edition’ı duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre bütçe dostu Android cihazları bir önceki işletim sistemine göre yüzde 30 daha hızlı hale getiriyor… Bir önceki Android 11 Go Edition’ın getirdiği yüzde 20’lik performans katkısı çok daha ileri seviyelere taşınmış oldu.

Yeni özelliklerden birisi de, sık sık kullandığınız uygulamaları hazırda bekletme moduna alarak daha hızlı kullanılabilir hale getiriyor. Bu sayede hem pil, hem yer tasarrufu sağlandığını açıklıyor. Ek olarak Files Go ile silinen bir dosyayı güvenle 30 gün içinde geri getirebiliyorsunuz. Nearby Share’e yapılan bir güncelleme, uygulamaları cihazlar arasında aktarmanızı sağlayarak verilerinizi güvenle kayıt etmenizi sağlıyor.

Performans iyileştirmelerine ek olarak, Android 12 Go Edition tamamen gizlilik geliştirmeleri de sağlıyor. Android 12’nin gizlilik panosu Go Edition’a getirilmiş. Uygulamalarınızın erişebildiği tüm izinleri gözden geçirmek ve gerektiğinde bunları iptal etmek için bu ayarları kullanabilirsiniz.

Google, bugünkü açıklamasıyla birlikte dünya çapında 200 milyondan fazla kişinin bir Android Go Edition cihazı kullandığını da paylaşmış oldu… Android Go Edition’ın yalnızca 2017’den beri piyasada olduğunu düşündüğünüzde bu hiç de fena bir rakam değil.